x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Calciopoli: Procuratura cere 5 ani de închisoare pentru Luciano Moggi.

Calciopoli: Procuratura cere 5 ani de închisoare pentru Luciano Moggi.

01 Iun 2011   •   12:21

Procurorul care se ocupa de Calciopoli, scandalul meciurilor trucate din campionatul italian din 2006, a cerut azi cinci ani de inchisoare impotriva fostului director general al lui Juventus Torino, Luciano Moggi, considerat personajul principal in acest caz.

Luciano Moggi se afla in banca acuzatilor la tribunalul din Napoli, alaturi de alti inculpati, proprietari de cluburi, oficiali si arbitri, implicati in acest caz, care, in plan sportiv, a antrenat retrogradarea echipei in Juventus in Serie B cu noua puncte de penalitate si retragerea titlului de campioana a Italiei in 2005 si 2006.

Tot azi, procurorul a cerut pedepse cu inchisoarea intre 22 si 24 de luni pentru proprietarii clubului Fiorentina, Andrea si Diego Della Valle, precum si pentru presedintele gruparii Lazio, Claudio Lotito. Aceste pedepse, daca sunt pronuntate, nu ar fi decat simbolice, orice pedeapsa inferioara a doi ani fiind automat suspendata in Italia.

Acelasi lucru este valabil si pentru conducatorul AC Milan, Leonardo Meani, contra caruia procurorul cere un an si jumatate. In schimb, directorul federatiei italiene de fotbal risca patru ani.

Procurorul a solicitat pedepse intre patru ani si jumatate si cinci ani pentru Paolo Bergamo si Pierluigi Pairetto, membri ai federatiei italiene care au desemnat anumiti arbitri. Fostul arbitru Massimo De Santis risca trei ani de inchisoare, iar contra altor patru arbitri s-au cerut pedepse de la un an la doi ani si patru luni.

×