x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Caniculă în Spania. Unele meciuri din campionatul intern ar putea fi decalate

Caniculă în Spania. Unele meciuri din campionatul intern ar putea fi decalate

07 Sep 2016   •   21:15
Caniculă în Spania. Unele meciuri din campionatul intern ar putea fi decalate

Unele meciuri programate în weekend în campionatul Spaniei ar putea începe la altă oră decât la cea prevăzută, din cauza temperaturilor foarte ridicate ce afectează această ţară, a indicat Javier Tebas, preşedintele Ligii profesioniste spaniole de fotbal, potrivit căruia arbitrii au primit indicaţia să-i lase pe jucători să se hidrateze, scrie AFP.

"La 36, 37, 38, 39 de grade nu se poate juca fotbal. În acest caz s-ar schimba ora de desfăşurare a partidei", a declarat Tebas la postul de radio Cadena Cope în noaptea de marţi spre miercuri.

Atletico Madrid, de exemplu, ar urma să joace pe terenul Celtei Vigo, sâmbătă, de la ora locală 13,00. În aceeaşi zi, Real Madrid primeşte vizita Osasunei de la ora 16,00. FC Barcelona o va întâlni acasă pe Alaves de la 20,30.

Tebas a asigurat că instanţele fotbalului spaniol sunt preocupate de problema caniculei, de când noul sezon a început la sfârşitul lui august.

"Problema caniculei a fost deja prezentă în primele două etape, a fost destul de cald. Real Madrid a jucat cu Celta Vigo când erau 32 de grade în momentul meciului", care totuşi a început la ora 20,15, a spus preşedintele Ligii.

"Noi am discutat cu comitetul tehnic de arbitraj pentru a obţine ca jucătorii să poată bea în linişte şi să se poată hidrata pe toată durata meciului", a menţionat Tebas.

Potrivit Agenţiei meteorologice spaniole (AEMET), Spania cunoaşte de câteva zile un val "istoric" de căldură, inedit pentru luna septembrie de când au început măsurătorile acestei agenţii, în 1975.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: canicula Spania campionat forbal