x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cârţu intră în focul examenelor

Cârţu intră în focul examenelor

de Marius Mihalcea    |    15 Sep 2010   •   00:00
Cârţu intră în focul examenelor
Sursa foto: /Agerpres

Din cauza timpului foarte scurt pe care l-a avut la dispoziţie pentru a pregăti meciul cu FC Basel, primul al CFR-ului din actuala ediţie a Champions League, Sorin Cârţu nu va opera schimbări majore în primul "11", care, în linii mari, va arăta diseară ca în perioada mandatului lui Mandorlini. "Nu voi face schimbări radicale, pentru că nu pot fi aduse plusuri în jocul echipei în doar două zile", a explicat "Sorinaccio", care a adăugat: "Pe viitor am de gând să impun principiul rotaţiei jucătorilor, pentru că avem multe meciuri şi trebuie să acoperim trei competiţii". Revenind la meciul cu Basel, proaspătul tehnician al clujenilor a conchis: "Voi încerca să aliniez o formaţie care să ne ajute să obţinem cele trei puncte, mai ales că Basel este, teoretic, cel mai modest dintre adversarii pe care îi vom întâlni în grupă".

De partea cealaltă, delegaţia lui FC Basel a sosit în România ieri, în charter-ul care a aterizat pe aeroportul din Cluj în jurul prânzului fiind şi circa 150 de fani ai elveţienilor. "Bayern şi Roma sunt favoritele grupei. Sper să fie un avantaj pentru noi faptul că CFR a schimbat antrenorul. Noi vom juca la victorie, vom aborda fiecare partidă în această manieră. CFR e o echipă de bătut, fanii noştri ne vor împinge spre victorie", a declarat atacantul Alexander Frei, vedeta formaţiei pregătite de Thorsten Fink. Fundaşul Samuel Inkoom a părut mai mult decât optimist. "Nu ştiu nici un jucător de la CFR, dar cred că putem învinge, chiar dacă nu va fi uşor. Cu siguranţă noul antrenor al CFR-ului va încerca să schimbe ceva la echipă", a spus ghanezul. Aseară, elveţienii au susţinut o conferinţă de presă şi antrenamentul oficial dinaintea meciului.


MANDORLINI IESE LA ATAC
Demis de şefii CFR-ului cu numai două zile înaintea debutului campioanei României în grupele Ligii Campionilor, Andrea Mandorlini a ieşit la atac, ţinta sa numărul unu fiind preşedintele Iuliu Mureşan. "E extrem de neplăcut ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc nimănui o astfel de experienţă. Nu meritam un astfel de tratament. Şi-au bătut efectiv joc de mine. Nu se face aşa ceva unui antrenor care a adus alături de jucătorii săi 20 de milioane de euro în vistieria clubului. Cred că meritam un minimum de respect. Preşedintele Mureşan venea la antrenamente, dar se vede treaba că nu a înţeles nimic din munca mea. De fapt, el nu se pricepe deloc la fotbal. Am văzut că a declarat că îi era frică să nu retrogradăm. Asta e proba nepriceperii sale. Nu înţelege nimic din acest fenomen", a declarat tehnicianul italian într-un interviu acordat gsp.ro. Altfel, Mandorlini nu va fi prezent în această seară în tribunele Stadionului "Dr Constantin Rădulescu", la meciul cu Basel.


GIGI DE BASEL
Pe lângă prestaţiile consistente din ultimele sezoane europene, adversara din această seară a CFR-ului, din Liga Campionilor, FC Basel, se poate lăuda cu cel mai inedit şi excentric patron. Este vorba despre doamna Gisela Oeri (foto, sărbătorind alături de jucători, în jacuzzi, titlul cucerit anul trecut), o fizioterapeută în vârstă de 54 de ani, care patronează clubul elveţian de zece ani. Cu o avere estimată la circa 7 miliarde de euro, Gigi, aşa cum o alintă fanii lui Basel, este măritată cu Andreas Oeri, cel care deţine monopoul pieţei farmaceutice din Elveţia, prin compania F. Hoffmann - La Roche AG. Conform revistei financiare Bilanz, cuplul Oeri este cel mai bogat din Ţara Cantoanelor. Spre deosebire de un alt patron, mult mai cunoscut pe malurile Dâmboviţei, Gigi Oeri nu a împrumutat clubul, ci l-a susţinut sub formă de donaţie. De asemenea, prin influenţa sa enormă, respectabila doamnă a atras numeroşi sponsori la FC Basel. Printre altele, a donat 10 milioane de franci elveţieni pentru producţia filmului german "Parfum - povestea unui ucigaş" şi este implicată puternic la Muzeul Păpuşilor din Basel, renumit pentru cea mai mare colecţie de ursuleţi de pluş din Europa. Gigi Oeri ar putea sosi astăzi la Cluj cu avionul său personal, fără a-şi anunţa prezenţa, aşa cum a procedat şi cu ocazia meciului din play-off, de la Tiraspol. (Mihai Igiroşanu)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor