x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Celebra arenă braziliană Maracana şi-a redeschis porţile

Celebra arenă braziliană Maracana şi-a redeschis porţile

28 Apr 2013   •   11:26
Celebra arenă braziliană Maracana şi-a redeschis porţile

Supus unor ample lucrări de renovare, începute în urmă cu trei ani, celebrul stadion brazilian Maracana a găzduit, sâmbătă, primul meci după o pauză de cinci ani.

 
Preşedintele ţării, Dilma Rousseff, şi primarul din Rio de Janeiro, Edouardo Paes, s-au numărat printre cei 30.000 de spectatori care au asistat la un meci amical, care a opus două echipe de amatori care i-au avut drept căpitani pe Ronaldo şi Bebeto, două foste mari glorii ale fotbalului brazilian.
 
Reinaugurarea oficială a stadionului, a cărui renovare a costat jumătate de miliard de dolari, va avea loc pe 2 iunie, cu prilejul unei partide amicale Brazilia - Anglia.
 
Construit în 1962, arena Maracana a intrat în Cartea Recordurilor, stabilind recordul de asistenţă la un meci de fotbal: 200.000 de oameni care asistat la finala CM 1950, Brazilia - Uruguay.
 
Maracana, a cărei renovare a fost finalizat[ cu patru luni înainte de termen, se află pe lista arenelor care vor găzdui partidele de la turneul final al Campionatului Mondial 2014. 
 

×