x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Celebrul fotbalist Pele va fi operat de un calcul la uretră într-o clinică din Sao Paulo

Celebrul fotbalist Pele va fi operat de un calcul la uretră într-o clinică din Sao Paulo

11 Apr 2019   •   12:25
Celebrul fotbalist Pele va fi operat de un calcul la uretră într-o clinică din Sao Paulo
Sursa foto: MARCELLO CASAL JR

Legendarul fotbalist brazilian Pele, abia revenit de la Paris, unde a fost internat câteva zile într-un spital, va fi operat de un calcul la uretră într-o clinică din Sao Paulo, relatează AFP.
''Examenele medicale au relevat un calcul la uretra stângă, iar intervenţia este programată în timpul acestei spitalizări, însă nu a fost fixată o dată'', a anunţat, miercuri, spitalul Albert Einstein, într-un scurt buletin de sănătate al ''Regelui'' Pele.
Edson Arantes do Nascimento, numele real al lui Pele, evocase luni, într-un comunicat, o misterioasă ''intervenţie chirurgicală'' suferită în Spitalul American din Neuilly, lângă Paris.
'Pacientul se află într-o stare bună de sănătate din punct de vedere clinic'', a precizat stabilimentul ultramodern de sănătate din Sao Paulo.

Pele, în vârstă de 78 de ani, a sosit dimineaţa pe aeroportul Garulhos, venind de la Paris. "Încă o dată, mulţumită lui Dumnezeu, totul a decurs bine. Sunt în viaţă. Viaţă lungă Braziliei noastre", a declarat Pele pentru ziarişti la ieşirea din aeroportul din Sao Paulo.
Pele a fost internat pe 3 aprilie la spitalul din Neuilly, o clinică pentru celebrităţi de la periferia Parisului. Brazilianul a fost internat la o zi după întâlnirea sa în capitala Franţei cu internaţionalul francez Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain).
Pele a fost vizitat şi de compatriotul său Neymar Jr, care a postat o fotografie pe contul său de Instagram.
Sănătatea şubredă a celui supranumit "O Rei" (Regele), singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), este un subiect de îngrijorare în mod constant. Fostul decar al "Selecao" nu are decât un rinichi de pe vremea în care era încă jucător, din anii '70. O coastă ruptă în timpul unui meci i-a afectat rinichiul drept care a fost în cele din urmă extirpat.
Întâlnirea cu Mbappe trebuia să aibă loc iniţial în luna noiembrie, dar a fost anulată din motive de sănătate, întrucât brazilianul nu era în "condiţii optime pentru a călători".
El a apărut de mai multe ori în cursul anului trecut în scaun rulant.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pele