x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Christoph Daum, după egalul dramatic cu Muntenegru: "Dacă marca, acum Stanciu era eroul nostru"

Christoph Daum, după egalul dramatic cu Muntenegru: "Dacă marca, acum Stanciu era eroul nostru"

05 Sep 2016   •   11:36
Christoph Daum, după egalul dramatic cu Muntenegru: "Dacă marca, acum Stanciu era eroul nostru"

Antrenorul naţionalei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat după meciul cu Muntenegru, că echipei sale i-a lipsit golul de final, referindu-se la penalty-ul ratat de Stanciu. 

''Aş putea spune simplu ce ne-a lipsit: golul ratat din final, chiar dacă am mai ratat şi pe parcursul meciului. Muntenegru este o echipă cu talie, periculoasă la cornere şi faze fixe. Nu ştiu dacă puteam face mai mult la faza golului primit. Îmi pare rău pentru echipă. Nu a fost decizia lui Stanciu să execute. Stancu era prima opţiune, dar el a fost înlocuit. Săpunaru era al doilea, dar el a spus că are dureri la piciorul drept şi Stanciu a fost a treia opţiune. Până la penalty a jucat bine. Ăsta este fotbalul, trebuie să îl ajutăm şi să ne gândim că dacă marca acum era eroul nostru. Stanciu este supărat, când treci prin momente neplăcute spui că nu mai faci acel lucru. Este un jucător valoros, va mai rata penalty-uri, dar eu sunt dispus să îl ajut'', a menţionat Daum. 

El a spus că a mai adăugat că a fost un joc de ping-pong şi că România trebuie să-şi păstreze optimismul. 

''Dacă rezultatele vin, o să mă bucur de meciurile noastre, dar nu de asta mă aflu aici. Dacă mă gândesc la a doua repriză, băieţii s-au ridicat după golul primit şi şi-au creat ocazii. Prima repriză nu m-a mulţumit, ar trebui să avem mai multă încredere când avem posesia. A fost un fel de meci de ping-pong. Mi-a plăcut foarte mult jocul lui Romario Benzar şi mi s-a părut că a jucat foarte bine. (...) Nu ştiu de ce să nu fim optimişti după acest meci. Aşa ar trebui să fim tot timpul, pentru că avem calitate, trebuie să avem încredere în forţele noastre. Cred în jucători, cred în echipă şi nu putem câştiga o calificare din primul meci, pentru că este un drum lung. Am văzut multe lucruri bune astăzi, multe situaţii bune la 1-1, când nu am cedat. Am revenit şi asta fost un semn excelent. Avem soarta în mâinile noastre. Ne aşteaptă două meciuri grele (cu Armenia şi Kazahstan, în octombrie, n. red.) pentru că jucăm cu echipe foarte fizice la care trebuie să marchezi folosind spaţii foarte mici. Câteodată îţi trebuie şi noroc, pe care noi azi nu l-am avut. Nu am câştigat, dar am fost foarte aproape astăzi. Poate data viitoare mai facem un pas. Clujul este un loc fantastic, cu spectatori extraordinari, care au ajutat mult echipa'', a adăugat selecţionerul României. 

România a terminat la egalitate, 1-1 cu Muntenegru, duminică seara, pe Cluj Arena, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia. 

Sursa: AGERPRES

×