x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ciocnire între giganţi.

Ciocnire între giganţi.

de Delia Gomoescu    |    26 Mai 2011   •   21:00
Ciocnire între giganţi.

Maine e ziua cea mare. Barcelona si Manchester United se vor afla din nou fata in fata in finala Ligii Cam­pionilor, intr-un duel monumental gazduit de noul Stadion Wembley. Acum doi ani, catalanii cucereau cel mai pretios trofeu continental pe 'Olimpico' din Roma, tot la capatul unei confruntari cu 'diavolii'. Baietii lui Pep Guardiola cred insa ca actuala echipa a lui Sir Alex Ferguson este mult mai puternica decat cea din 2009. Paradoxal, pentru ca englezii nu-l mai au pe Cristiano Ronaldo. 'Fara el joaca diferit. Au evoluat si au crescut mult ca si echipa', crede Dani Alves.

Guardiola exprimase deja aceeasi opinie inca de saptamana trecuta: 'A plecat Cristiano, iar ei au continuat sa castige. Au cucerit un nou titlul si au ajuns din nou in finala Ligii Campionilor. Asta spune multe despre valoarea echipei'. De partea cealalta, Ferguson sustine ca stie cum sa-l opreasca pe Messi: 'Am jucat de trei ori contra Barcelonei cu Messi pe teren. Exista mereu o solutie pentru a contracara un jucator bun. Sigur, ei au multi alti jucatori buni, dar si noi ii avem pe ai nostri'. Managerul 'diavolilor' a ales deja echipa care se va bate cu Barça, aceeasi din turul semifinalei cu Schalke. Marea confruntare de pe Wembley va fi condusa de o brigada din Ungaria, avandu-l la centru pe Viktor Kassai.

Finala in cifre
Aproximativ 200 de avioane cu suporteri catalani vor decola spre Londra astazi si maine. De altfel, fanii celor doua echipe asteapta cu sufletul la gura duelul de pe 'Wembley'. La negru, pretul biletelor a luat-o razna: 4.500 de euro a platit un suporter pentru a vedea 'pe viu' marea finala. Ambele combatante au in palmares cate trei trofee ale celei mai importante competitii europene. Barcelona a castigat in 1992, 2006 si 2009, iar Manchester, in 1968, 1999 si 2008. In actualul sezon, dupa ce a trecut de faza grupelor, echipa catalana a scos din joc pe Arsenal, Sahtior si marea rivala Real Madrid. In schimb, englezii au trimis acasa pe Marseille, Chelsea si Schalke.

×
Subiecte în articol: fotbal international