x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cluburile europene resping ideea unui CM 2022 pe timp de iarnă

Cluburile europene resping ideea unui CM 2022 pe timp de iarnă

09 Feb 2011   •   09:41
Cluburile europene resping ideea unui CM 2022 pe timp de iarnă

Asociaţia europeană a cluburilor de fotbal (ECA) s-a opus ferm marţi ca ediţia din 2022 a Cupei Mondiale să aibă loc iarna şi a criticat dur maniera în care FIFA girează evoluţia acestui sport.

"Timpul monopolurilor s-a terminat. Fotbalul are nevoie de democraţie şi transparenţă", a lansat preşedintele Asociaţiei, Karl-Heinz Rummenigge. "Membrii ECA apreciază că toate cluburile trebuie să fie implicate într-un mod consecvent în toate deciziile privitoare la fotbalul în club", a continuat Rummenigge, preşedinte al Bayern Munchen, la încheierea Adunării generale a celor 136 membri ai ECA.

"Ca urmare a discuţiilor recente şi a speculaţiilor privind posibilitatea unor importante schimbări în calendarul internaţional, cum ar fi o Cupă Mondială în iarnă, ECA doreşte să-şi exprime îngrijorarea în ce priveştemaniera în care chestiuni de această importanţă sunt rezolvate de instanţa mondială a fotbalului şi subliniază opoziţia sa faţă de o perturbare a acestei ordini", se arată într-un comunicat.

Asociaţia deploră, pe de altă parte, decizia bruscă a FIFA, în octombrie trecut, să adauge 8 date în calendarul internaţional 2011-2014 'fără nicio consultare' şi nici "motiv precis", în pofida avertismentelor repetate privind oboseala jucătorilor prea solicitaţi.

"ECA susţine fotbalul în echipa naţională, dar apreciază, de asemenea, că epuizarea jucătorilor din cauza numărului excesiv de jocuri ar trebui tratată cu prioritate", subliniază asociaţia.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter a declarat luni că "pentru moment, totul este rezolvat pentru ca Mondialul-2022 din Qatar să se joace vara", după ce a spus că se aşteaptă la un Mondial hibernal, pentru a se evita marile călduri din Golful Persic.

×