x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2014. Fanii lui Messi au forţat intrarea pe Maracana la primul meci al Argentinei

CM 2014. Fanii lui Messi au forţat intrarea pe Maracana la primul meci al Argentinei

17 Iun 2014   •   11:22
CM 2014. Fanii lui Messi au forţat intrarea pe Maracana la primul meci al Argentinei

Aproximativ 30 de suporteri ai selecţionatei Argentinei, care nu aveau bilet, au intrat cu forţa pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, pentru a asista la meciul pe care Messi şi colegii săi l-au câştigat cu 2-1 în faţa Bosniei, dezvăluie o filmare realizată de un amator.

În înregistrarea video respectivă, făcută cu un smarthpone, se poate observa un grup de suporteri îmbrăcaţi în culorile Argentinei şi ale clubului Boca Juniors din Buenos Aires care escaladează un zid şi forţează apoi una dintre porţile metalice de intrare pe stadion, sub privirile neputincioase ale oamenilor de ordine.

Luni, Comitetul local de organizare a anunţat că 9 dintre fanii respectivi au fost arestaţi şi ulterior eliberaţi, după încheierea partidei.

"Cei care au sărit gardul au fost interceptaţi şi puşi la dispoziţia autorităţilor", a anunţat un purtător de cuvânt al organizatorilor, care a calificat acest incident drept "izolat".

"Este o atmosferă de sărbătoare, cerem suporterilor să nu mai intre forţat dacă nu au bilet", a mai spus acesta.

Cu ocazia meciului dintre Argentina şi Bosnia, disputat duminică seara, câteva sute de fani argentinieni au încercat să cumpere bilete de pe piaţa neagră, în jurul stadionului. Alţii au ales să urmărească partida în barurile şi restaurantele din jurul arenei, însă mulţi s-au plâns de regulile FIFA care interzic localurilor situate la mai puţin de doi kilometri de stadioane să vândă alcool în zilele meciurilor.

×
Subiecte în articol: CM brazilia fani argentina messi