x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Argentina a învins Belgia cu 1-0 şi s-a calificat în semifinale

CM Brazilia: Argentina a învins Belgia cu 1-0 şi s-a calificat în semifinale

de Agerpres    |    05 Iul 2014   •   21:03
CM Brazilia: Argentina a învins Belgia cu 1-0 şi s-a calificat în semifinale

Argentina s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 1-0, pe ''Estadio Nacional Mane Garrincha'' din Brasilia, în sferturile de finală.

Gonzalo Higuain (8) a marcat singurul gol al partidei, una în care sud-americanii au jucat pragmatic, în faţa unei echipe care a părut să-şi respecte prea mult adversarul. Argentina va juca în semifinale cu câştigătoarea meciului dintre Olanda şi Costa Rica, dar a pierdut un om foarte important, Andel Di Maria, accidentat.

Argentina a început mai bine meciul şi prima sa şansă s-a consumat în minutul 3, pe contraatac, Messi găsindu-l foarte bine pe Lavezzi demarcat în partea stângă, dar şutul acestuia a fost blocat de un fundaş. Dubla campioană mondială (1978, 1986) a reuşit să deschidă scorul cu şansă (8), când Di Maria a încercat o pasă, balonul a fost deviat fericit pentru Higuain, care a tras fără speranţe pentru Courtois: 1-0.

Sud-americanii nu au mai atacat decât rareori, mulţumindu-se să se apere bine şi să încerce contre tăioase, în special purtate de Messi. Belgia s-a instalat în jumătatea argentiniană în unele momente şi avut prima ocazie în minutul 26, când De Bruyne a tras din marginea careului, dar Romero a respins.

Di Maria a avut un contraatac foarte periculos, dar şutul său a fost blocat de Kompany (28), iar jucătorul lui Real Madrid s-a accidentat la această fază la piciorul drept, fiind schimbat.

Messi a avut o oportunitate foarte bună de a majora diferenţa, o lovitură liberă de la 17 metri (40), dar a trimis puţin peste transversală. ''Diavolii roşii'' şi-au creat doar o şansă notabilă până la pauză, în min. 42, prin Mirallas, care a reluat cu capul puţin alături la centrarea lui Vertonghen.

Echipa ''albiceleste'' a început excelent repriza a doua şi avut o primă ocazie prin Higuain, care a tras la colţul scurt, dar un fundaş a reuşit să devieze salvator în corner. Higuain a ratat ''dubla'' pe contraatac (55), şutând în transversală după o cursă de câteva zeci de metri.

Fellaini (61) a semnat prima ocazie a belgienilor din repriza secundă, dar lovitura sa de cap a trimis balonul peste poartă. Presiunea europenilor a crescut şi Garay a fost aproape de autogol la centrarea lui De Bruyne (65). Argentina a avut momente în care a ţinut puţin de minge, dar Belgia nu a menţinut ritmul, nu a fost inspirată, dar mai ales nu a părut convinsă că poate egala. Finalul a fost lipsit de luciditate de ambele părţi: Palacio (84) a creat pericol în careul lui Courtois, dar nu a ajuns la o centrare, după care Garay a blocat şutul lui De Bruyne (85). Messi a avut o ocazie de a parafa calificarea, dar a ratat singur cu Courtois (90+4), iar belgienii au fost aproape de egalare la faza următoare, însă Witsel a tras peste poartă (90+5).

Argentina reuşeşte cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială după finala jucată în 1990, dar şi Belgia a reuşit cea mai bună comportare, după semifinala pierdută în faţa Argentinei în 1986, în Mexic (0-2). 

×
Subiecte în articol: CM brazilia argentina belgia