x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Argentina a învins greu Iranul, cu 1-0, graţie lui Messi

CM Brazilia: Argentina a învins greu Iranul, cu 1-0, graţie lui Messi

de Agerpres    |    21 Iun 2014   •   21:14
CM Brazilia: Argentina a învins greu Iranul, cu 1-0, graţie lui Messi

Echipa Iranului a fost aproape de o remiză surprinzătoare în faţa Argentinei, dar o execuţie de geniu a lui Messi a făcut ca sud-americanii să învingă cu scorul de 1-0, sâmbătă, pe stadionul ''Mineirao'' din Belo Horizonte, într-un meci din Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

Iranienii ar fi meritat un punct în faţa unei echipe neinspirate şi ieşite din formă, departe de aşteptările unor specialişti care au văzut-o printre favoritele competiţiei, dar Messi a marcat un gol splendid în minutul 90+1 şi a calificat echipa sa în optimile de finală.

Cum era de aşteptat, meciul a avut o echipă (Argentina) care a stat aproape tot timpul în terenul celeilalte (Iran), care s-a apărat aglomerat, creând densitate în careul propriu şi în faţa acestuia.

Prima ocazie a fost irosită de Higuain (13), lansat foarte bine de Gago, dar blocat de portarul Haghighi. Di Maria a şutat peste poartă (19), după care Haghighi a respins şutul bun al lui Aguero (22), după o combinaţie cu Higuain. Messi s-a remarcat doar printr-o lovitură liberă (33), executată peste poartă, în timp ce fundaşii Rojo (24) şi Garay (36) au ieşit la rampă cu lovituri de cap după cornere, dar fără a nimeri ţinta.

Argentina, în ciuda jucătorilor săi ofensivi de mare calitate, nu a reuşit să găsească soluţii pentru a penetra defensiva iraniană, încheind prima repriză cu o posesie de 76% şi cu 5-0 la şuturile pe poartă. Iranul, care a ieşit doar pe contre firave, a avut o singură ocazie notabilă, prin Hosseini (42), fundaşul reluând peste poartă în urma unui corner.

La reluare, jocul şi-a păstrat aceleaşi caracteristici, prima ocazie a echipei Albiceleste fiind ratată de Aguero (52), care nu a reuşit să fructifice centrarea lui Rojo. În condiţiile în care argentinienii au fost în continuare lenţi la construcţie, previzibili, iranienii au prins tot mai mult curaj şi şi-au creat cele mai mari situaţii de gol. Mai întâi, Romero a salvat golul la lovitura de cap a lui Ghoochannejhad (53). Una dintre puţinele acţiuni consistente ale lui Messi s-a încheiat cu şutul starului Barcelonei pe lângă poartă (60). Gago a îndepărtat pericolul din careul propriu (64), după un corner al iranienilor, iar Romero a fost providenţial în minutul 68, la lovitura de cap a lui Dejagah.

Messi a mai irosit o oportunitate bună, din lovitură liberă, dar balonul s-a dus în plasa laterală (74). Di Maria a tras din unghi, dar pe direcţia portarului Haghighi (75). Reza Ghoochannejhad (86) a fost din nou aproape de gol, pe contraatac, dar Romero a salvat iar situaţia.

Când puţină lume se mai aştepta, Messi, aproape inexistent în acest meci, a croşetat în faţa apărării iraniene şi a şutat la colţul lung, fără speranţe pentru Haghighi: 1-0 (90+1). 

×
Subiecte în articol: CM brazilia argentina iran