x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Argentina s-a calificat în sferturile de finală după 1-0 cu Elveţia după prelungiri

CM Brazilia: Argentina s-a calificat în sferturile de finală după 1-0 cu Elveţia după prelungiri

de Agerpres    |    01 Iul 2014   •   21:48
CM Brazilia: Argentina s-a calificat în sferturile de finală după 1-0 cu Elveţia după prelungiri

Echipa Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia după ce a învins, cu mari emoţii, formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0, după prelungiri.

Angel Di Maria (118) a marcat singurul gol al partidei, după o pasă venită de la Leo Messi, dar elveţienii au făcut un joc foarte bun şi nu mult a lipsit să ducă partida la loviturile de departajare, având o bară după golul argentinian.

În sferturi, Argentina, campioană mondială în 1978 şi 1986, va înfrunta câştigătoarea partidei dintre Belgia şi SUA.

Argentina a avut controlul jocului, dar a manevrat greu şi nu a găsit soluţii în faţa zidului elveţian. Cele două echipe au riscat puţin, s-au anihilat reciproc în mare măsură şi nu avut nicio ocazie în prima jumătate de oră.

Elveţia a avut prima şi cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 28, când Shaqiri a întors o minge pentru Xhaka, al cărui şut a fost respins excelent de Romero, care a apărat apoi şi mingea trimisă de Lichtsteiner.

Argentina a replicat imediat, dar şutul lui Lavezzi (29) a fost prins de portar. Garay (30) a creat şi el pericol la poarta europenilor, dar mingea deviată de fundaşul sud-american, după un corner, s-a dus pe lângă poartă.

''Nati'' a mai beneficiat de oportunitate mare, dar Drmic (39), care s-a trezit faţă în faţă cu Romero, a fost neinspirat şi a ratat lobul.

Ultima ocazie a primei părţi a fost un şut slab al lui Di Maria (41) în braţele lui Benaglio.

Echipa ''albiceleste'' a început bine repriza secundă, dar reluarea lui Higuain (47) a fost blocată de Djourou la 6 metri. Echipa lui Hitzfeld a avut două situaţii bune, dar Romero a reţinut cu emoţii lovitura liberă a lui Shaqiri (50), după care Drmic (51) a tras peste poartă.

Meciul a devenit mai animat, iar Argentina a mai avut o ocazie bună de a deschide scorul, dar Benaglio a respins salvator şutul lui Rojo (59). Benaglio a mai scos un gol ca şi făcut (62), respingând de sub bară mingea expediată cu capul de Higuain. Messi a apărut pentru prima oară la finalizare în minutul 67, cu un şut de la marginea careului, razant cu transversala. Palacio (75), imediat cum a intrat pe gazon, a reluat alături de poartă centrarea lui Messi. Presiunea sud-americanilor a crescut şi Messi a fost aproape de gol în minutul 78, când a pătruns în careu şi a şutat la colţul scurt, dar Benaglio a reuşit să respingă.

În prelungiri, Benaglio a fost atent şi a reţinut mingea trimisă cu capul pe spate de Palacio (94). Portarul elveţian s-a remarcat şi la şutul lui Di Maria (108). Argentina a dat lovitura când toată lumea se gândea la loviturile de departajare: elveţienii au pierdut balonul pe la mijlocul terenului, Messi a sprintat şi l-a deschis pe Di Maria, iar şeptarul lui Real Madrid l-a învins pe Benaglio la colţul lung: 1-0 (118).

Finalul a fost dramatic, Elveţia atacând în ultimele minute cu portarul Benaglio în careul Argentinei şi fiind aproape de egalare, dar Dzemaili a trimis în bară, după care a reluat alături de poartă (120+1). Di Maria a fost aproape de ''dublă'', dar mingea s-a dus pe lângă poarta părăsită de Benaglio (120+3). 

×
Subiecte în articol: CM brazilia argentina elvetia