x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Columbia a învins Cote d'Ivoire cu 2-1 şi este aproape de optimile de finală

CM Brazilia: Columbia a învins Cote d'Ivoire cu 2-1 şi este aproape de optimile de finală

de Agerpres    |    19 Iun 2014   •   21:10
CM Brazilia: Columbia a învins Cote d'Ivoire cu 2-1 şi este aproape de optimile de finală

Echipa Columbiei este ca şi calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, după ce a învins selecţionata Cote d'Ivoire cu scorul de 2-1, într-un meci jucat pe Estadio Nacional din Brasilia, în Grupa C.

James Rodriguez (64) şi Juan Quintero (70) au marcat pentru sud-americani, unicul gol al ivorienilor fiind reuşit de Gervinho (73).

Meciul a fost alert din start, dar acţiunile au fost confuze, precipitate, astfel că ocazii de gol au fost mai mult întâmplătoare.

Prima situaţie notabilă a aparţinut columbienilor, dar Gutierrez a tras pe lângă poartă din marginea careului, după o contră (6). Cuadrado a creat şi el pericol (9), dar centrarea sa a fost blocată.

Cea mai mare situaţie de gol din prima repriză a fost irosită de Gutierrez (28), care a trimis din 8 metri pe lângă poartă, singur cu Barry.

''Elefanţii'' au avut şi ei oportunităţi de gol, dar şutul Aurier (31), de la 16 metri, a fost prins de Ospina, iar în ultimul minut al primei reprize (45), a luftat din mijlocul careului la centrarea lui Boka.

În repriza a doua, Bony a încercat să reia spectaculos din foarfecă o centrare a lui Yaya Toure, dar a luftat din nou (56). Gradel a fost aproape de fructifice o gafă a lui Armero (57), dar nu a putut stăpâni mingea în careul columbian.

Cuadrado a ratat o mare situaţie de a deschide scorul, în minutul 59, când şutul său din unghi a fost respins de Barry în bara propriei porţi.

''Los Cafeteros'' au marcat în minutul 64, prin James Rodriguez, care a reluat imparabil cu capul din 7 metri, la cornerul executat de Cuadrado: 1-0.

Africanii au ieşit la joc şi au încercat egalarea, iar Ospina a fost nevoit să acorde corner la şutul-centrare al lui Aurier (68).

Columbia şi-a dublat avantajul în minutul 70, când Serey Die a fost deposedat de Gutierrez la mijlocul terenului, acesta i-a pasat lui Quintero, care l-a învins pe Barry: 2-0.

Cote d'Ivoire a redus diferenţa peste doar trei minute, prin Gervinho (73), la capătul unei acţiuni personale, în care a driblat mai mulţi adversari: 2-1.

Africanii au presat până la final în căutarea golului egalizator, dar cei care au fost mai aproape de gol au fost tot columbienii, prin Arias, care a încercat să-l surprindă pe Barry cu un lob de la peste 50 de metri (89).

După 3-0 cu Grecia şi victoria cu ivorienii, Columbia este cu un pas în turul următor, având în vedere golaverajul său superior. Africanii sunt nevoiţi să câştige ultima partidă din grupă, cu Grecia, pentru a a trece de grupe.

Pentru selecţionerul argentinian al Columbiei, Jose Pekerman, este a doua victorie în faţa ivorienilor, după 2-1 în 2006, la CM din Germania, când pregătea echipa Argentinei.

Ivorienii nu vor putea conta pe Zokora în meciul cu cu Grecia, fiind suspendat pentru două cartonaşe galbene. 

×
Subiecte în articol: CM brazilia columbia coasta de fildes