x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Franţa s-a calificat greu în sferturi, după 2-0 cu Nigeria

CM Brazilia: Franţa s-a calificat greu în sferturi, după 2-0 cu Nigeria

de Agerpres    |    30 Iun 2014   •   22:34
CM Brazilia: Franţa s-a calificat greu în sferturi, după 2-0 cu Nigeria

Echipa Franţei s-a calificat cu destulă dificultate în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia după ce a învins cu scorul de 2-0 formaţia Nigeriei, pe ''Estadio Nacional Mane Garrincha'' din Brasilia.

Campioana mondială din 198 a făcut poate cel mai slab meci din Brazilia, dar a avut un ultim sfert de oră bun şi a profitat de erorile africanilor, marcând prin Paul Pogba (79) şi Joseph Yobo (90+2, autogol).

În mod surprinzător, Nigeria a fost vioara întâi în prima repriză a meciului de la Brasilia, dar ''Super Vulturii'' nu şi-au creat cine ştie ce ocazii clare de gol. A fost, însă, o lovitură liberă executată de Emenike (17), peste poartă, de la circa 20 de metri, după care acelaşi jucător a trimis balonul în plasă (19), la centrarea lui Musa, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.

''Les Bleus'' au ieşit mai mult la joc şi au ratat cea mai mare ocazie a primei părţi, prin Pogba, care a reluat din voleu centrarea lui Valbuena, dar Enyeama a respins în corner (22). Debuchy a irosit şi el o bună oportunitate, în minutul 40, servit de acelaşi Valbuena, dar a şutat imprecis din poziţie bună.

Campioana Africii a mai avut un şut al lui Odemwingie (30), în blocajul lui Varane, dar cea mai bună situaţie a avut-o activul Emenike (44), cu un şut din unghi, respins de Lloris.

Nici după pauză francezii nu au dat semne de revenire, Benzema a fost total absent, Giroud a fost mereu în contratimp, singurul care s-a remarcat din compartimentul ofensiv fiind Valbuena. Francezii au fost iertaţi şi de un cartonaş roşu, Matuidi primind doar galben la o intervenţie asupra lui Onazi (54), care nu a mai putut continua.

Nigeria a avut prima ocazie clară din a doua repriză, Lloris fiind nevoit să respingă şutul expediat din afara careului de către Odemwingie (64).

Franţa a reuşit cea mai frumoasă fază a sa în minutul 70, când Benzema a combinat cu Griezmann, a rămas singur cu portarul, Enyeama a reuşit să blocheze mingea, dar Moses a fost cel care a respins de pe linia porţii. Echipa lui Deschamps a părut că se descătuşează după intrarea lui Griezmann şi a ratat ocazii mari în minutul 77, când şutul lui Benzema a fost respins din faţa porţii de Omeruo, după care Cabaye a luat la ţintă bara transversală. Apoi, Enyeama a salvat golul în minutul 79, la lovitura de cap a lui Benzema. Golul a venit parcă logic, la faza următoare, când Enyeama a ieşit greşit la cornerul lui Valbuena, iar Pogba a sancţionată această eroare cu o lovitură de cap bine palsată: 1-0 (79).

Griezmann, omul care a dinamizat jocul Franţei, a fost aproape de a închide conturile (84), pe contraatac, dar Enyeama a respins în corner. În cele din urmă atacantul lui Real Sociedad a tranşat disputat în prelungiri, deviind balonul centrat de Valbuena, iar mingea a intrat în plasă din Yobo: 2-0 (90+2). 

×
Subiecte în articol: CM brazilia franta nigeria