x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Germania - Ghana 2-2

CM Brazilia: Germania - Ghana 2-2

de Agerpres    |    22 Iun 2014   •   00:03
CM Brazilia: Germania - Ghana 2-2

Echipele Germaniei şi Ghanei au terminat la egalitate, 2-2, un meci spectaculos, desfăşurat sâmbătă, pe stadionul ''Castelao'' din Fortaleza, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Germania.

Partida a avut o repriză secundă de excepţie, cu două goluri marcate de fiecare parte, Mario Goetze (51) şi Miroslav Klose (71) pentru Germania, iar Andre Ayew (54), Asamoah Gyan (63) pentru Ghana.

Forţată de eşecul cu SUA, echipa Ghanei a abordat cu multă încredere partida cu Germania. Intenţiile africanilor s-au făcut simţite încă din minutul 7, când Gyan a reluat pe lângă poartă, din marginea careului mic.

Cele două formaţii au alternat acţiunile ofensive, dar fără a risca prea mult, germanii nefiind obligaţi după victoria cu Portugalia (4-0), în timp ce ''Black Stars'' nu au dorit să fie surprinşi de contrele letale ale echipei antrenate de Joachim Loew.

Nationalmannschaft a reuşit câteva faze frumoase, dar Kroos a tras în blocaj (11), după un atac prelungit. Khedira a şutat telefonat (18), din afara careului, Thomas Mueller a fost blocat in extremis de Boye în 6 metri (21), în timp ce mingea expediată de Goetze (37) s-a oprit în braţele lui Dauda.

Ghanezii l-au întrebuinţat pe Neuer cu şuturi puternice de la distanţă, însă goalkeeperul german nu a putut fi învins nici de Atsu (13) şi nici de Sulley Muntari (32).

La doar şase minute de la reluare, Germania a deschis scorul, prin Goetze, apărut surprinzător la finalizare, marcând cu capul: 1-1 (51). Doar trei minute s-a aflat echipa Germaniei în avantaj, pentru că Andre Ayew a restabilit egalitatea, tot cu o lovitură de cap (54), de lângă noul-intrat Mustafi: 1-1.

Ghana a preluat conducerea după ce Lahm a greşit o minge la mijlocul terenului, Asamoah Gyan a scăpat spre poartă şi l-a executat pe Neuer: 1-2 (63). Africanii au mai avut o contră tăioasă în minutul 67, dar Jordan Ayew a fost egoist şi Neuer a reţinut şutul său.

După momente în care Nationalmannschaft a acuzat golurile primite, germanii şi-au revenit şi au egalat prin Miroslav Klose, care a împins mingea în plasă, după o minge deviată de Hoewedes, în urma unui corner: 2-2 (71). Klose, care intrase de doar două minute, a marcat la prima sa atingere de balon şi l-a egalat pe brazilianul Ronaldo, ambii fiind golgheterii all-time ai Cupei Mondiale, cu câte 15 goluri.

Ultimele minute s-au jucat pe contre şi ocaziile s-au înmulţit la cele două porţi. Mueller a ratat ocazia de a aduce echipa sa în avantaj (84), fiind blocat în ultimul moment de K. Asamoah, în propriul careu. Mensah a avut şi el o intervenţie salutară (86) în faţa propriei porţi, la o centrare a lui Mesut Ozil. La poarta cealaltă, Neuer a reţinut şutul lui J. Ayew (88), iar Gyan a tras pe lângă (89). Klose a ratat şi el ţinta din poziţie excelentă (90). Finalul a fost pe muchie de cuţit, iar Ghana a avut un contraatac trei contra doi, dar Wakaso a fost surprins în ofsaid.

Echipa africană păstrează şanse de calificare, dar acestea sunt destul de mici după acest egal, însă este obligată să câştige ultimul meci, cu Portugalia, în care nu-l va avea pe Muntari (suspendat), şi să spere la un rezultat favorabil în celelalte partide.

Germania este cu un pas un optimile de finală după acest rezultat de egalitate, calificarea fiind practic o formalitate.

Klose a devenit unul dintre cei trei jucători care au marcat la patru Cupe Mondiale, alături de Pele şi compatriotul său Uwe Seeler.

Fraţii Jerome Boateng şi Kevin-Prince Boateng au fost adversari doar în prima repriză, după ce s-au mai aflat faţă în faţă şi la ediţia trecută a Cupei Mondiale.

Un moment neplăcut pentru organizatori s-a petrecut în minutul 53, când un suporter a pătruns pe teren, fără a comite vreun act de violenţă. 

×
Subiecte în articol: CM brazilia germania ghana