x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Germania, prima semifinalistă, după 1-0 cu Franţa

CM Brazilia: Germania, prima semifinalistă, după 1-0 cu Franţa

de Agerpres    |    04 Iul 2014   •   21:44
CM Brazilia: Germania, prima semifinalistă, după 1-0 cu Franţa

Echipa Germaniei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, după ce a învins Franţa cu scorul de 1-0, pe stadionul ''Maracana'' din Rio de Janeiro, în primul sfert de finală.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Mats Hummels (13), cu capul, în urma unei faze fixe. Tripla campioană mondială va juca a patra semifinală consecutivă de Cupă Mondială, iar în 2002 a disputat chiar finala, pierdută în faţa Braziliei.

În penultimul act la CM 2014, Germania va înfrunta câştigătoarea meciului dintre Brazilia şi Columbia.

Germania a început cu un joc de posesie, dar francezii au avut prima ocazie, prin Benzema, care a reluat imprecis centrarea lui Valbuena (7). Prima oportunitate a Germaniei a adus şi deschiderea scorului, în min. 13, când Mats Hummels a reluat cu capul sub transversală mingea centrată de Toni Kroos din lovitură liberă: 0-1.

Nationalmannschaft a avut în continuare mingea şi controlul jocului, a construit cu răbdare, dar nu a reuşit să îşi mai creeze ocazii. Franţa a adus greu mingea în faţa porţii lui Neuer, o ocazie clară apărând abia în minutul 34, când Neuer a respins şutul lui Valbuena, dar Benzema nu a reuşit să împingă balonul în plasă.

''Les Bleus'' au mai avut o şansă bună pe finalul primei reprize, prin Benzema (44), care a încercat un şut prin surprindere, dar Neuer a fost la post şi a reţinut.

Francezii au părut mai decişi după ieşirea de la cabine, au fost mai ofensivi, în măsura în care compacta echipă germană a permis, dar nu a riscat foarte mult, iar acţiunile s-au încheiat prematur sau a lipsit pasa decisivă. Germania a avut o oportunitate notabilă pe contraatac, dar Kroos a tras foarte modest din poziţie bună (55).

Echipa lui Deschamps a avut momente bune în minutul 60, când Matuidi a reuşit o cursă bună pe banda stângă, dar centrarea sa a fost blocată de Schweinsteiger, pentru ca din cornerul care a rezultat Varane să trimită cu capul spre vinclu, însă Neuer a reţinut.

Germania şi-a creat o ocazie bună în minutul 69, când Mueller a tras periculos la colţul lung, Schuerrle l-a testat şi el pe Lloris (73), francezii neizbutind să aducă destule mingi utile în careul lui Neuer. Benzema a reuşit, în cele din urmă, să preia o minge în careu (76), dar Hummels a blocat şutul atacantului de la Real Madrid, după care la faza următoare Matuidi a tras la colţul scurt, însă Neuer a respins (77).

Echipa lui Loew a fost aproape de a închide conturile pe contraatac, dar Mueller a ratat şutul, iar Schuerrle l-a luat la ţintă de Lloris, ambii germani în poziţii clare de finalizare (82). Schuerrle şi-a mai bătut joc de o situaţie pe contră, şutând în Varane (88).

Franţa a ratat ultima şansă de egalare în prelungiri (90+3), când Benzema a tras la colţul scurt, dar Neuer a respins.

Germania a câştigat după un meci în care a demonstrat mult pragmatism, în timp ce Franţa a fost neinspirată şi a părut că evoluează cu frâna trasă.

Victoria Nationalannschaft a venit la exact 60 de ani după primul său titlu mondial, în 1954: în Elveţia, RFG învingea Ungaria cu scorul de 3-2. 

×
Subiecte în articol: CM brazilia germania franta