x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Coreea de Sud-Grecia 2-0: Blestemul mondialelor

Coreea de Sud-Grecia 2-0: Blestemul mondialelor

12 Iun 2010   •   00:00
Coreea de Sud-Grecia 2-0: Blestemul mondialelor
Sursa foto: /Reuters

Coreea de Sud a debutat în forță la acest Campionat Mondial, câștigând mai clar decât o arată scorul, 2-0, meciul inaugural al Grupei B cu Grecia. Prin victoria de astăzi, formația asiatică a luat o serioasă opțiune pentru calificarea în optimile de finală ale turneului final din Africa de Sud.

Nici nu se așezaseră bine pe teren elevii lui Otto Rehhagel că sud-coreenii au lovit pentru prima dată prin Lee Jung Soo, care a reluat din apropiere cu latul balonul deviat nefericit de Katsouranis, după lovitura liberă executată din lateral-stânga, un corner ceva mai scurt.

Al doilea gol al semifinalistei ediției din 2002 - ediție la care asiaticii au ratat de puțin medaliile de bronz - a venit imediat după pauză, atunci când vedeta lui Manchester United, Park Ji Sung, a profitat de o gravă eroare a lui Vyntra, a pătruns dezinvolt prin defensiva adversă și l-a învins pe Tzorvas cu un șut din interiorul careului.

Presiunea din ultimul sfert de oră exercitată de foștii campioni europeni din 2004 nu a adus nimic nou pe tabela de scor a stadionului Nelson Mandela Bay din Port Elizabeth, astfel că Grecia nu izbutește să spargă blestemul la Cupa Mondială, unde nu au reușit să marcheze până în prezent nici un gol! În următoarele două jocuri, adversare vor fi Argentina și Nigeria, aceleași echipe care făceau instrucție cu elenii la prima participare a acestora la Cupa Mondială, în SUA 1994, unde au încasat 10 goluri!

Pentru livetext dați click aici

×