x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Coreea de Sud - Isterie la Seul

Coreea de Sud - Isterie la Seul

15 Iun 2006   •   00:00

Victoria chinuita din meciul cu Togo a declansat fiesta in capitala Coreei de Sud, dar si un optimism oarecum exagerat al presei de la Seul, care nu concepe ca trupa lui Advocaat sa nu invinga Franta.

REMEMBER. Momentele de bucurie au adus aminte de vara anului 2002, cand sud-coreenii s-au calificat in semifinalele turneului final, aducand o tara intreaga pe culmile extazului. Un milion si jumatate de suporteri au sarbatorit succesul cu Togo, pana tarziu in noapte, pe strazile din principalele orase ale tarii. Partida de marti a fost urmarita pe numeroase ecrane uriase, dar si pe Stadionul National din Capitala, acolo unde s-au adunat 60.000 de suporteri, care au umplut arena la capacitatea maxima. Dupa fluierul final, peste 100.000 de suporteri au umplut imensa piata a Primariei din Seoul, iar alti aproximativ 300.000 de suporteri au sarbatorit pe strazile orasului.

OPTIMISM. Presa sud-coreeana a comentat pe un ton elogios victoria cu Togo si priveste cu mult optimism urmatorul meci, impotriva Frantei. "Super Coreea s-a intors si nu va face decat sa zdrobeasca Franta in meciul de duminica", scria in editia de ieri cotidianul de limba engleza JoongAng Daily. Ziarele ii lauda pe fotbalisti, dar si pe antrenorul olandez Dick Advocaat, care le-a promis asiaticilor ca va califica din nou echipa in semifinalele unui turneu final. "A spulberat toate temerile unei eliminari rapide si este la fel de ordonat precum Guus Hiddink", noteaza cotidianul Sports Seoul.

×
Subiecte în articol: mondial 2006