x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CORUPȚIE în primul eșalon din Belgia: KV Mechelen, retrogradată în liga a doua belgiană şi exclusă din Europa League

CORUPȚIE în primul eșalon din Belgia: KV Mechelen, retrogradată în liga a doua belgiană şi exclusă din Europa League

02 Iun 2019   •   19:10
CORUPȚIE în primul eșalon din Belgia: KV Mechelen, retrogradată în liga a doua belgiană şi exclusă din Europa League

Echipa KV Mechelen a fost retrogradată în liga a doua belgiană şi nu va putea participa la viitoarea ediţie a Europa League, ca urmare a implicării sale în trucarea unui meci disputat în 2018, informează agenţiile EFE şi AFP.

Federaţia a sancţionat-o astfel KV Mechelen, care îşi asigurase promovarea în prima ligă la finalul sezonului şi urma să participe la viitoarea ediţie a Europa League, graţie succesului din Cupa Belgiei 2018-2019.

Conform deciziei Comisiei de apel a Federaţiei belgiene de fotbal, KV Mechelen va începe viitorul sezon din liga secundă cu un handicap de 12 puncte, fiindu-i interzisă participarea atât la competiţiile europene cât şi la Cupa Belgiei, pentru un an.

Clubul KV Mechelen poate face apel în faţa Tribunalului sportiv belgian împotriva sancţiunii care a primit-o pentru trucarea meciului câştigat cu 2-0 în faţa formaţiei Waasland-Beveren, pe 11 martie 2018. În acest caz, clubul Waasland-Beveren a fost găsit nevinovat.

Au fost sancţionaţi, totodată, pentru "falsificarea competiţiei" trei agenţi de jucători, primind totodată sancţiuni sportive patru oficiali de la Mechelen şi doi de la Waasland-Beveren.

Locul lui KV Mechelen în prima ligă belgiană va fi luat de echipa Beerschot Wilrijk.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: KV mechelen retrogradare coruptie