x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Coşmar cu repetiţie

Coşmar cu repetiţie

de Mihai Igirosanu    |    16 Dec 2010   •   21:48
Coşmar cu repetiţie
Sursa foto: /Reuters

În ciuda dominării cvasitotale a na­po­le­tanilor, cele două linii defensive de­senate de Marius Lăcătuş pe San Paolo au rezistat până aproape de cel de-al treilea minut al prelun­giri­lor. Presată din toate părţile în ul­ti­mele zece minute, reduta roş-albastră a fost răpusă de acelaşi oportunist atacant uruguayan, Edinson Cavani. Steaua a ratat astfel calificarea în pri­mă­vara europeană, iar motivele eşe­cului sunt limpezi: frică şi ghi­ni­on. „Cu toţii avem acest regret, pentru că nu am reuşit să ne calificăm. Este pă­cat de munca jucătorilor, de tot ceea ce au făcut în această pe­rioadă! Cu mai multă atenţie, mai mul­tă în­cre­­dere, concentrare mai ma­re la fi­na­­li­zare, pentru că au existat situaţii de a marca. Din păcate, în repriza a doua nu am reuşit să mai ajungem prea mult în preajma porţii adverse, iar pre­siunea ne-a făcut să greşim şi să primim acel gol”, a de­clarat, după meci, antrenorul Stelei, Marius Lă­că­tuş.

La rândul său, tehnicianul lui Na­poli, Walter Mazarri, suspendat pen­tru acest meci, a spus: „Am jucat bine. Meritam să înscriem înainte de minutul 90+3. Am pierdut mult timp, dar cu inima am reuşit să în­vin­gem în ul­tima clipă. La cum erau steliştii aşe­zaţi pe teren, aveam nevoie să-i obo­sim şi să spe­răm că o dată cu tre­cerea tim­pului se vor crea mai mul­te spaţii. Am jucat foarte bine, pe final am în­­cer­cat să ob­­ţi­nem totul şi am me­­ritat să în­­vin­­gem. Liga Europa este o com­pe­tiţie importantă, pentru echi­pă este o mare oportunitate de a creş­te”. În fi­nal, iată şi câteva din­tre cu­ge­tările ief­­­tine ale patronului Stelei, Gi­gi Be­cali: „Dacă am luat gol în mi­nu­tul 92, înseamnă că Dumnezeu nu se ba­gă la fotbal. Am impresia că dra­cu’ se bagă la fotbal! Cum să iei gol în mi­­­­­­nutul 92 când băieţii ăia au muncit aşa multĂ Aveam emoţii, îmi pal­­­­­­­pita inima. De ce să le dea lorĂ In­­­­tra bara lui Cavani, era gol şi cu asta-basta. Mă gândesc că dra­cu’ pa­tro­­nează fotbalul şi îşi bate joc de noi, du­pă ceea ce am păţit”.

GRUPA K
Napoli – Steaua    1-0
Cavani (’90+3)
FC Liverpool – FC Utrecht    0-0
Clasament
1. Liverpool    6    2    4    0    8-3    10p
2. Napoli    6    1    4    1    8-9    7p
3. Steaua    6    1    3    2    9-11    6p
4. Utrecht    6    0    5    1    5-7    5p

Italienii: bulgarul Anghelov, cel mai bun
Criticat dur de patronul Stelei şi pus pe lista neagră imediat după încheie­rea meciului de miercuri sea­ră, mijlocaşul bulgar Stanislav Anghelov a pri­mit cea mai mare notă dintre jucătorii lui Lă­cătuş în Gazzetta dello Sport.
Jurnaliştii italieni i-au acordat nota 6,5. Cei mai slabi în viziunea itali­e­nilor au fost fundaşul central Mar­tinovici şi unicul atacant veritabil al Stelei, Bog­dan Stancu, notaţi cu 5. Antrenorul Stelei, Marius Lă­că­tuş, a fost criticat de agenţia Datasport: „Tehnicianul românilor a co­man­dat un «catena­ccio» din alte vremuri. În prima repriză au contat puţin pe contra­atac, dar în partea a doua ni­mic. În final, el poate spune că a pierdut cu un gol primit în minutul 93, dar jucând puţin odată şi oda­tă tot vei plăti”, a scris Datasport.

×
Subiecte în articol: fotbal international