x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Criza financiară face ravagii în Spania: 12 echipe au fost retrogradate în liga a patra!

Criza financiară face ravagii în Spania: 12 echipe au fost retrogradate în liga a patra!

01 Iul 2011   •   07:24
Criza financiară face ravagii în Spania: 12 echipe au fost retrogradate în liga a patra!

Douasprezece cluburi din esalonul al treilea al campionatului spaniol, Segunda Division B, au fost retrogradate, joi, din cauza ca nu si-au achitat datoriile pe care le aveau fata de jucatori, informeaza cotidianul Marca.

O comisie mixta formata din oficiali ai federatiei spaniole si ai Asociatia Fotbalistilor Spanioli a decis retrogradarea in esalonul al patrulea (Tercera) a sapte cluburi - Alicante, Castellon, Cultural Leonesa, Polideportivo Ejido, Palencia, Rayo Vallecano B si Universidad de Las Palmas - pentru ca nu au achitat datoriile fata de jucatori. Din acelasi motiv, au fost retrogradate alte cinci echipe - Benidorm, Cerro Reyes, Union Estepona, Jumilla si La Muela, care insa nu reusisesera mentinerea in Segunda B in plan sportiv in sezonul 2010/2011.

Gruparile respective aveau termen pana joi sa achite datoriile fata de jucatori.

Potrivit Marca, jucatorii din prima si a doua liga spaniola au termen pana pe data de 30 iunie sa depuna memorii pentru neplata salariilor, cluburile fiind obligate sa achite aceste datorii pana pe 1 august. Ziarul iberic mentioneaza ca peste 300 de fotbalisti au depus deja memorii, pe 31 iulie urmand sa se formeze o noua comisie mixta care va analiza aceste cazuri.

×
Subiecte în articol: criza financiara fotbal international