x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Croatul Simunic ratează Mondialul din Brazilia din cauza scandărilor naziste!

Croatul Simunic ratează Mondialul din Brazilia din cauza scandărilor naziste!

16 Dec 2013   •   20:22
Croatul Simunic ratează Mondialul din Brazilia din cauza scandărilor naziste!

Fundaşul croat Josip Simunic a fost suspendat 10 meciuri de către Federaţia internaţională de fotbal, după ce a scandat un slogan pro-nazist la finalul barajului cu Islanda şi va rata, astfel, Cupa Mondială 2014 din Brazilia.

După victoria Croaţiei cu scorul de 2-0 în faţa Islandei, sinonimă cu calificarea la turneul final de anul viitor, Simunic s-a îndreptat spre microfon şi a scandat un slogan folosit de regimul pro-nazist croat din Al Doilea Război Mondial. El a strigat de patru ori: "Pentru patrie" (Za Dom), în timp ce suporterii i-au răspuns: "Pregătiţi" (Spremni).

"După ce a luat în calcul toate circumstanţele cazului şi, mai ales, ţinând cont de gravitatea incidentului, comisia a decis să-l suspende pe jucător pentru 10 meciuri oficiale", a anunţat FIFA într-un comunicat dat publicităţii luni. Simunic a primit, totodată, interdicţia pe stadioanele pe care naţionala Croaţiei va disputa cele zece meciuri pentru care el este suspendat, conform Associated Press.

în urma incidentului de la Zagreb, justiţia croată i-a aplicat o amendă de 3.200 euro, aceasta fiind pedeapsa maximă prevăzută de lege.

în apărarea sa, jucătorul echipei Dinamo Zagreb a susţinut că nu a fost motivat decât de "dragostea pentru poporul croat şi pentru patrie" şi a respins orice conotaţie politică care ar fi inspirată din "ură sau distrugere". Gestul său a fost condamnat şi de preşedintele croat, Ivo Josipovic, precum şi de guvernul de la Zagreb.

×
Subiecte în articol: scandari naziste cm 2014 croatia simunic