x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Derby-ul Londrei: Chelsea a învins Arsenal

Derby-ul Londrei: Chelsea a învins Arsenal

29 Dec 2019   •   18:35
Derby-ul Londrei: Chelsea a învins Arsenal
Sursa foto: pixabay.com

Chelsea a învins duminică seară pe Arsenal, în derby-ul Londrei, cu 2-0 (0-1), în etapa a 20-a din Premier League, ultima a anului, chiar pe terenul ''tunarilor'', Emirates Stadium.

Pierre-Emerick Aubameyang a deschis scorul pentru Arsenal în minutul 13, Jorge Luiz Filho a egalat în minutul 83 după o gafă monumentală a portarului Leno, pentru ca după doar patru minute, Chelsea să reuşească golul victoriei prin Tammy Abraham.

În urma acestui rezultat, Chelsea termină anul pe locul 4 în clasament, cu 35 puncte, în timp ce Arsenal a ajuns pe un incredibil loc 12, cu 24 puncte, la doar şase puncte de zona retrogradării.

Manchester United a învins în deplasare, sâmbătă seara, cu 2-0 (1-0), pe Burnley, şi cel mai probabil va încheia anul pe poziţia a cincea a clasamentului.

Anthony Martial (44) şi Marcus Rashford (90+5) au semnat golurile echipei de pe Old Trafford, care a acumulat 31 de puncte, fiind acum la 7 puncte de podium.

Ultimele partide ale etapei se vor juca duminică seara: Liverpool - Wolverhampton şi Manchester City - Sheffield United.

Manchester United va încheia pe poziţia a cincea în Premier League dacă Wolverhampton şi Sheffield nu vor obţine puncte în partidele pe care le vor disputa.

Leicester City şi-a asigurat locul secund în Premier League la final de an după ce a învins sâmbătă seara, în deplasare, pe West Ham United cu 2-1 (1-1).

Kelechi Iheanacho a deschis scorul pentru ''vulpi'' în minutul 40, Pablo Fornals a egalat în minutul 45, pentru ca Demarai Gray să înscrie în minutul 56 pentru oaspeţi stabilind rezultatul final.

Indiferent de rezultatul pe care Manchester City îl va obţine duminică seara, echipa pregătită de Brendan Rodgers încheie pe poziţia a doua în clasament, cu 42 de puncte, după Liverpool.

Tottenham, antrenată de J ose Mourinho, nu a reuşit decât un meci egal, 2-2 (1-0), în deplasare, cu ultima clasată, Norwich City. Mario Vrancic a deschis scorul pentru gazde în minutul 18, Christian Eriksen a egalat în minutul 55, ''canarii'' au preluat din nou conducerea prin autogolul lui Serge Aurier în minutul 61, pentru ca Harry Kane să egaleze din nou în minutul 83 din penalty, închizând tabela de marcaj.

Alte rezultate de sâmbătă au fost:
Brighton - Bournemouth 2-0
Southampton - Crystal Palace 1-1
Newcastle United - Everton 1-2
Watford - Aston Villa 3-0

În clasament lider detaşat este Liverpool, cu 52 puncte, urmată de Leicester City, 42 puncte şi Manchester City, 38 puncte.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal chelsea arsenal