x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Diabolica va lua locul vuvuzelei în tribunele stadioanelor Mondialului brazilian

Diabolica va lua locul vuvuzelei în tribunele stadioanelor Mondialului brazilian

25 Apr 2014   •   14:44
Diabolica va lua locul vuvuzelei în tribunele stadioanelor Mondialului brazilian

Diabolica, o trompetă de concepţie revoluţionară, conform tinerilor săi creatori belgieni, aşteaptă să invadeze stadioanele din Brazilia cu ocazia Mondialului de anul viitor, un milion de exemplare urmând să fie vândute în toată lumea până la debutul competiţiei.

Mica trompetă telescopică se bucură deja de un mare succes în Belgia, iar creatorii săi, David dos Santos (31 ani) şi Fabio Lavalle (26 ani), susţin că "sunt depăşiţi de numărul mare de comenzi din toată lumea", conform AFP.

Aproape 300.000 de exemplare au fost vândute până acum, iar pentru a susţine ritmul cererilor, 15.000 de "diabolice" ies în fiecare zi pe poarta uzinei din Mons, în Belgia, unde micuţa trompetă este asamblată.

"Un prieten spaniol, suporter al echipei Real Madrid, este cel care a avut ideea produsului după ce unuia din prietenii săi i-a fost refuzată intrarea pe stadion cu o trompetă alimentată cu gaz", a povestit David Dos Santos.

"El a găsit o modalitate de a compensa gândindu-se la sunetele scoase de păsări prin vibrarea unei membrane. A testat mii de membrane înainte de a o găsi pe cea mai bună dintr-un material pe care îl păstrăm secret. Iar această membrană este secretul zgomotului", a adăugat belgianul, care a cumpărat brevetul.

Diabolica produce un sunet de 98 de decibeli, comparabil cu cel al trompetei cu gaz. Telescopică, şi se pliază, astfel că cei 12 centimetri ai săi încap cu uşurinţă în buzunarul de la haină.

×