x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Dinamo Moscova s-a despărţit de Dan Petrescu

Dinamo Moscova s-a despărţit de Dan Petrescu

08 Apr 2014   •   12:28
Dinamo Moscova s-a despărţit de Dan Petrescu

Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu Dinamo Moscova, după evoluţii mai puţin convingătoare ce au culminat cu umilinţa din weekend, 0-4 pe terenul ultimei clasate, Anji Mahachkala.

Dinamo este pe locul 4 în clasament, dar rezultatul din ultima etapă lasă puţine speranţe de calificare în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Cu 6 etape rămase de disputat, echipa este la 8 puncte de liderul Lokomotiv Moscova şi la 7 puncte de Zenit St. Petersburg, ocupanta poziţiei secunde, care duce în preliminariile Ligii Campionilor.

"Dinamo a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Dan Petrescu", a anunţat pe Twitter clubul moscovit, care, în cele cinci meciuri de după pauza de iarnă, a înregistrat două victorii, două egaluri şi o înfrângere.

Noul preşedinte al lui Dinamo, miliardarul Boris Rotenberg, care este şi acţionar al grupării, a avut aşteptări mai mari.

"Anul trecut Dan a scos echipa dintr-o situaţie grea, dar în ultima perioadă nu s-au văzut progrese. Trebuie să mergem înainte", a declarat, conform Ria Novosti, directorul sportiv al clubului, Guram Adjoev.

Dan Petrescu a preluat Dinamo Moscova în august 2012, când formaţia era în zona retrogradării, încheind ezonul trecut pe locul 7. În septembrie 2013, tehnicianul, care a mai pregătit în Rusia pe Kuban Krasnodar, declara că obiectivul lui Dinamo pentru noua stagiune este prezenţa în Europa League, adică o clasare în primele 5.

Luna trecută, Adjoev l-a avertizat public pe tehnicianul român trebuie să câştige mai multe meciuri dacă vrea să-şi păstreze slujba, decizia de marţi venind după o reuniune a conducerii clubului.

Adjoev a confirmat că Dinamo negociază cu tehnicianul lui Amkar Perm, Stanislav Cercesov, fost portar al naţionalei Rusiei: "Sper că-l vom putea prezenta curând ca noul nostru antrenor".

×