x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Echipele germane de fotbal evită Turcia, în perioada de pregătire! Care e motivul?

Echipele germane de fotbal evită Turcia, în perioada de pregătire! Care e motivul?

27 Dec 2016   •   11:00
Echipele germane de fotbal evită Turcia, în perioada de pregătire! Care e motivul?

Echipele din prima ligă a campionatului de fotbal al Germaniei, care făcuseră din Turcia o destinaţie populară în ultimii ani, în perioada de pregătire din timpul iernii, au renunţat complet la această variantă, de teama unor posibile atentate.

Majoritatea echipelor din Bundesliga vor să profite de pauza de iarnă prin efectuarea unor stagii de pregătire intensivă peste hotare, însă situaţia incertă din Turcia le-au făcut să îşi modifice complet planurile, scrie agenţia DPA.

Mai mult de o treime dintre cluburile aleseseră recent riviera turcească şi, în special, staţiunea Belek, drept loc de cantonament pe timpul iernii. De această dată, însă niciun club german nu va călători în Turcia, unde condiţiile au fost considerate mereu perfecte.

Deplasările au fost deseori organizate de fostul portar german Dieter Burdenski. Fostul jucător profesionist speră că situaţia securităţii se va îmbunătăţi în Turcia, după mai multe atacuri teroriste din ultima perioadă, însă avertizează că "dacă teroarea va continua, ar putea exista un impact pe termen lung".

Unsprezece echipe din Bundesliga au ales pentru această iarnă peninsula iberică drept destinaţie ideală de pregătire, înaintea reluării campionatului Germaniei, pe 20 ianuarie.

Zece cluburi se vor deplasa în Spania, în timp ce revelaţia sezonului, nou promovata RB Leipzig, aflată pe locul secund în clasament, după Bayern Munchen, îşi va efectua pregătirea în Portugalia. Destinaţia preferată de pe Costa del Sol este Marbella, unde îşi vor efectua antrenamentele jucătorii de la Borussia Dortmund, FC Augsburg, FSV Mainz şi Borussia Moenchengladbach.

Liderul Bayern va pleca, în schimb, la Doha, în Qatar, în timp ce Bayer Leverkusen va ajunge, pentru al treilea an consecutiv, la Orlando, în Florida, unde are programate meciuri amicale cu Estudiantes La Plata (Argentina) şi Atletico Mineiro (Brazilia).

Eintracht Frankfurt şi SV Hamburg se vor pregăti pentru partea a doua a sezonului în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi şi Dubai.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia germania fotbal echipe pregatire atentate