x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international EUROPA LEAGUE. Astra-Alkmaar 3-2. Revenire SENZATIONALA

EUROPA LEAGUE. Astra-Alkmaar 3-2. Revenire SENZATIONALA

20 Aug 2015   •   20:56
EUROPA LEAGUE. Astra-Alkmaar 3-2. Revenire SENZATIONALA
Sursa foto: tvgiurgiu.net

Astra a învins-o pe Alkmaar, 3-2, după ce a revenit de la 0-2.

AZ Alkmaar s-a dovedit un adversar redutabil, care şi-a arătat forţa încă din debutul meciului, producând panică în careul giurgiuvenilor la aproape fiecare acţiune ofensivă pe care a avut-o. Oaspeţii au reuşit să marcheze de două ori în mai puţin de trei minute, prin Markus Henriksen (min.11) şi Vincent Janssen (min.13), după două acţiuni în care apărătorii giurgiuveni au fost prinşi pe picior greşit.

Elevii lui Marius Şumudică nu s-au demoralizat, însă, după cele două goluri încasate, ci au revenit în ofensivă, reuşind să reducă din handicap prin Fernando Boldrin, în urma unei lovituri de colţ executate de căpitanul Constantin Budescu (min.25).

Impulsionaţi de acest gol, jucătorii Astrei s-au aruncat în atac, iar Budescu a fost foarte aproape de a restabili egalitatea în minutul 37, când şutul său a fost respins cu dificultate de portarul Rochet.

Finalul primei reprize a aparţinut în totalitate echipei gazdă, care a marcat de două ori într-un interval de patru minute, prin Denis Alibec (min.41) şi Alexandru Dandea (min.45), ultimul intrat pe teren în locul lui Boldrin (accidentat), Astra preluând astfel conducerea pe tabela de marcaj.

După pauză, jocul a fost la fel de deschis ca şi în prima repriză, ambele formaţii mizând pe cartea atacului. iar ocaziile de gol nu au lipsit la cele două porţi. Tabela de marcaj a rămas, însă, nemodificată până la final, Astra Giurgiu obţinând o victorie meritată în faţa puternicei echipei olandeze, clasată pe locul al treilea în sezonul trecut din Eredivisie.

Meciul retur dintre Astra şi AZ se va disputa pe 27 august, la Alkmaar (21,00 - ora României), câştigătoarea acestei duble manşe având asigurată prezenţa în grupele Europa League.

Astra Giurgiu - AZ Alkmaar 3-2 (3-2)
Au marcat: Fernando Boldrin (25), Denis Alibec (41), Alexandru Dandea (45), respectiv Markus Hendriksen (11), Vincent Jansse (13)
Giurgiu - Stadion "Marin Anastasovici"
Europa League - play-off (prima manşă)

Astra a trecut în turul II preliminar de Inverness, 1-0 în deplasare şi 0-0 acasă, iar în turul III preliminar, de West Ham United, 2-2 în deplasare şi 2-1 acasă. Alkmaar a intrat direct în turul III preliminar, unde a trecut de Istanbul Buyuksehir, 2-0 acasă şi 2-1 în deplasare.

Echipele probabile:

ASTRA: Lung - Queiros, Oros, Găman, Morais - Lovin, Boldrin - Enache, Budescu, De Amorim - Alibec. Antrenor: Marius Șumudică.

ALKMAAR: Rochet - Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps - Haye, Ortiz, Henriksen - Hupperts, Janssen, Dos Santos. Antrenor: John van den Brom.

VREMEA LA MECI

Temperatura la ora jocului va fi de 20 de grade Celsius, iar şansele de precipitaţii sunt de 42%, potrivit gsp.ro.

×