x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League. FC Zurich - Steaua 0-0. Un meci SLAB

Europa League. FC Zurich - Steaua 0-0. Un meci SLAB

03 Noi 2016   •   21:32
Europa League. FC Zurich - Steaua 0-0. Un meci SLAB

Steaua Bucureşti a încheiat la egalitate cu formaţia elveţiană FC Zurich, scor 0-0, meciul disputat joi seara, în Grupa L a competiţiei de fotbal Europa League, pe Stadionul Letzigrund.

Steaua a controlat tactic o întâlnire de factură modestă şi a avut o posesie superioară, dar a avut puţine ocazii şi a fost obosită pe final. FC Zurich, lider autoritar în divizia a doua din Elveţia, a arătat din nou ca o echipă disciplinată şi atletică, deşi a jucat mai slab decât în urmă cu două săptămâni, la Bucureşti.

Steaua a demonstrat din nou că este departe de valoarea de acum câţiva ani, însă mai speră în calificare.

Începutul partidei a fost echilibrat, Steaua făcând un presing eficient, care nu i-a permis adversarului să construiască.

Gazdele şi-au creat totuşi o ocazie importantă în minutul 21, când mingea a ajuns cu şansă la Roberto Rodriguez, care a trimis pe lângă poartă.

După câteva zeci de secunde, Steaua a avut o ocazie de-a dreptul uriaşă, însă De Amorim a trimis peste, de la circa 10 metri.

În minutul 36, Moke a tras pe centrul porţii, după o pasă a lui De Amorim, iar după un minut FC Zurich a replicat prin lovitura de cap a lui Winter.

O ocazie mare a echipei elveţiene a venit în minutul 40, când Niţă a salvat în faţa lui Cavusevic.

FC Zurich a fost mai ofensivă în actul secund şi Niţă a boxat la un corner în minutul 58. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf nu au avut niciun şut pe poartă în repriza a doua.

Popa a centrat dezamăgitor în minutul 83, la una din puţinele acţiuni notabile ale vicecampioanei României.

În minutul 85, Kone l-a remarcat pe Niţă cu o lovitură de cap. În aproape acelaşi minut la meciului de la Bucureşti, Kone marcase golul echipei elveţiene.

În penultimul minut al timpului regulamentar, Kone şi Rodriguez au produs panică în apărarea stelistă. Echipa elveţiană a fost mai proaspătă şi mai periculoasă în final.

Mijlocaşul Mihai Pintilii, abia revenit după o accidentare, s-a aflat pe banca de rezerve.

Meciul din urmă cu două săptămâni dintre cele două echipe, de la Bucureşti, s-a încheiat 1-1.

Trebuie menţionat că Steaua nu a câştigat până acum niciodată în Elveţia, având un bilanţ de patru egaluri şi două înfrângeri în meciurile disputate în această ţară.

Steaua are acum 3 puncte şi este pe ultimul loc, 4, în clasamentul grupei. FC Zurich, cu 5 puncte, se află pe poziţia a treia.

Următorul meci al Stelei în Europa League va fi pe 24 noiembrie, pe teren propriu, împotriva lui Osmanlispor.

FC Zurich - Steaua Bucureşti 0-0
Zurich, Stadionul Letzigrund
Europa League - Grupa L
În tur: 1-1

Au evoluat echipele:
FC Zurich: 1. Andris Vanins - 26. Cédric Brunner, 25. Ivan Kecojevic, 13. Alain Nef (căpitan), 41. Kay Voser (28. Nicolas Stettler, 29) - 20. Burim Kukeli - 7. Adrian Winter (4. Moussa Koné, 65), 15. Oliver Buff (27. Marco Schoenbaechler), 29. Sangoné Sarr, 34. Roberto Rodriguez - 21. Dzengis Cavusevic. Antrenor: Uli Forte.
Rezerve neutilizate: 61. Novem Baumann - 8. Antonio Marchesano, 10. Davide Chiumiento, 24. Michael Kempter.
Steaua: 1. Florin Niţă - 4. Gabriel Tamaş, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toşca (căpitan), 15. Marko Momcilovic - 55. Alexandru Bourceanu (19. Adnan Aganovic, 63), 11. Muniru Sulley (9. Alexandru Tudorie, 85) - 77. Adrian Popa, 27. Fernando Boldrin, 29. William De Amorim - 14. Bojan Golubovic (20. Vlad Achim, 72). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 2. Gabriel Simion, 6. Mihai Pintilii, 17. Antonio Jakolis.

Arbitru: Robert Schoergenhofer; arbitri asistenţi: Roland Brandner, Roland Riedel; arbitri asistenţi adiţionali: Rene Eisner, Dieter Muckenhammer; arbitru de rezervă: Stefan Kuehr (toţi din Austria)
Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Christer Faellstroem (Suedia)
Cartonaşe galbene: Sulley (53), Kecojevic (71)

Sursa: AGERPRES

×