x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League. Pandurii, eliminată după 1-2 cu Maccabi Tel Aviv

Europa League. Pandurii, eliminată după 1-2 cu Maccabi Tel Aviv

04 Aug 2016   •   22:28
Europa League. Pandurii, eliminată după 1-2 cu Maccabi Tel Aviv

Echipa Pandurii Târgu Jiu a fost eliminată din Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formaţia israeliană Maccabi Tel Aviv cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Municipal din Netanya, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Marian Pleaşcă (57) a înscris pentru gorjeni, în timp ce Nosa Igiebor (24) şi Ezequiel Scarione (80) au marcat pentru Maccabi, care câştigase şi prima partidă, cu scorul de 3-1.

Pandurii părăseşte competiţia pe care a abordat-o nepregătită, având în vedere schimbul de garnituri din această vară, cu multe plecări şi la fel de multe veniri.

Maccabi şi-a demonstrat valoare şi s-a calificat fără probleme în play-off-ul competiţiei.

Gazdele au avut o primă ocazie la Netanya prin Orlando Sa (10), dar acesta a trimis pe lângă Lazar şi pe lângă poartă. Portarul echipei din Târgu Jiu a apărat apoi şutul lui Rikan din mijlocul careului (17), dar a fost învins în min. 24, când Nosa Igiebor a reluat cu capul din 6 metri, la centrarea lui Medunjanin.

Lazar s-a mai remarcat în minutul 30, la mingea trimisă de Medunjanin, apoi Miha (32) a fost blocat, Orlando Sa (33) a trimis cu capul pe lângă ţintă, iar şutul lui Dasa (39) a fost reţinut de Lazar.

Igiebor a avut două ocazii mari în debutul reprizei secunde, după ce a scăpat singur cu Lazar, fiind blocat de goalkeeper (48), iar apoi a reluat alături de poartă cu capul (51).

Pandurii a reuşit să egaleze prin fundaşul dreapta Pleaşcă (57), la capătul unei acţiuni individuale, dar ultima jumătate de oră a fost dominată categoric de gazde, pe fondul unei căderi fizice a gorjenilor.

Medunjanin (66) a trimis în bară din lovitură liberă, apoi Maccabi a avut o dublă ocazie, prin Scarione şi Itzhaki (77), blocaţi de apărarea oltenilor. Scarione a marcat al doilea gol al israelienilor (80), cu capul, din centrarea lui Miha, pentru ca echipa din Tel Aviv să mai rateze două mari ocazii prin rezerva Ben Basat, pe contraatac, singur cu portarul (83), iar în a doua situaţie a reluat în plasa laterală (87).

Elocvent pentru desfăşurarea ostilităţilor este raportul şuturilor pe poartă oferit de site-ul UEFA, 13-1 pentru gazde.

Maccabi Tel Aviv - Pandurii Târgu Jiu 2-1 (1-0)
Au marcat: Nosa Igiebor (24), Ezequiel Scarione (80), respectiv Marian Pleaşcă (57).
Netanya, Stadion Municipal: 9.000 spectatori
Europa League - turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 3-1

Au evoluat echipele:
Maccabi: 95. Predrag Rajkovic - 2. Eli Dasa, 21. Igor Filipenko, 18. Eytan Tibi, 22. Avraham Rikan - 51. Yossi Benayoun (9. Eden Ben Basat, 82), 4. Haris Medunjanin, 6. Gal Alberman (căpitan; 5. Ezequiel Scarione, 59), 40. Nosa Igiebor, 15. Dor Miha - 70. Orlando Sa (10. Barak Itzhaki, 72). Antrenor: Şota Arveladze.
Rezerve neutilizate: 55. Haviv Ohayon - 23. Eyal Golasa, 26. Tal Ben Haim, 42. Dor Peretz.
Pandurii: 1. David Lazar - 25. Marian Pleaşcă (căpitan), 4. Jordy Buijs (77. Rodemis Trifu, 71), 6. Nikola Vasiljevic, 3. Gordan Bunoza - 52. Alexandru Răuţă, 17. Andrei Piţian - 5. Valentin Munteanu (8. Claudiu Voiculeţ, 46), 24. Filip Mrzljak, 26. Adelin Pîrcălabu (23. Constantin Grecu, 79) - 11. Ovidiu Herea. Antrenor: Petre Grigoraş.
Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Stanca - 18. Bogdan Unguruşan, 70. Armiche Ortega Medina, 99. Christian Obodo.

Arbitru: Serge Gumienny; arbitri asistenţi: Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen; arbitru de rezervă: Jan Boterberg (toţi din Belgia)
Delegat UEFA: Campbell Ogilvie (Scoţia), observator UEFA pentru arbitri: Stefano Podeschi (Italia).

Sursa: AGERPRES

×