x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League. Victorie în deplasare pentru Viitorul

Europa League. Victorie în deplasare pentru Viitorul

12 Iul 2018   •   22:55
Europa League. Victorie în deplasare pentru Viitorul

Viitorul a câștigat prima manșă a turului 1 din preliminariile Europa League în deplasare cu Racing Union Luxemburg, scor 2-0.

 

FC Viitorul a controlat duelul cu câştigătoarea Cupei Luxemburgului şi s-a impus prin golurile marcate de Denis Drăguş (23) şi Ianis Hagi (82 - penalty).

Prima oportunitate a partidei a aparţinut gazdelor, prin Nakache (4), care a şutat peste poartă din careu.

FC Viitorul a deschis scorul în min. 23, prin Drăguş, cu un lob din întoarcere peste portarul Ruffier, ieşit complet greşit. Hagi l-a pus în dificultate pe Ruffier (25), cu un şut de la distanţă.

Cea mai bună ocazie a echipei din Ducat a fost ratată în min. 35, de Hennetier, care a şutat din careu, dar Cojocaru a respins în corner.

În repriza secundă, Hagi a tras de la circa 30 de metri (59), dar Ruffier a acordat corner, apoi căpitanul Viitorului a ratat din doar 6 metri. Ruffier a respins şi la încercarea din unghi a lui Houri (67). Drăguş a fost aproape de un nou gol spectaculos (77), când a reluat cu călcâiul la centrarea lui Houri. Ianis Hagi a încercat un gol direct din corner, dar Ruffier a reuşit să respingă în cele din urmă.

Drăguş a obţinut un penalty, fiind faultat de Simon, iar Hagi jr a marcat al doilea gol al Viitorului (82). Houri (90+4) a ratat ultima ocazie a oaspeţilor, la care a debutat în cupele europene şi tânărul Alexi Pitu, în vârstă de doar 16 ani.

Racing Union a avut doar două acţiuni notabile în repriza secundă, dar Cojoraru a reţinut mingile trimise de Nakache (70) şi Hennetier (85).

Manşa secundă va avea loc la Ovidiu, în data de 19 iulie.

Dacă va trece de luxemburghezi, echipa antrenată de Gheorghe Hagi va juca în turul II preliminar cu Vitesse Arnhem, primul meci acasă (26 iulie), iar manşa secundă în Olanda, pe 2 august.

Racing Union Luxemburg - FC Viitorul 0-2 (0-1)
Au marcat: Denis Drăguş (23), Ianis Hagi (82 - penalty).
Luxemburg, Stade Josy Barthel
Europa League - turul I preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:

 

Racing Union: 16. Romain Ruffier (căpitan) - 98. Pit Simon, 12. Pape Ibra M'Boup, 17. Benoit Nyssen - 21. Jonathan Hennetier, 4 2. Tarek Nouidra (8. Julien Humbert, 87), 10. Edis Osmanovic, 25. Kevin Nakache, 4. Thomas Birk - 33. Sebastian Szimayer (97. Florik Shala, 80), 9. Daniel Da Mota (70. Benssad Sulejmani, 90). Antrenor: Patrick Grettnich.
Rezerve neutilizate: 28. Lars Engel - 2. Alexandre Semedo, 5. Henrique Da Silva Gomes, 19. Joscelino Silva Dos Santos.

 

FC Viitorul: 12. Valentin Cojocaru - 30. Mailson Lima, 15. Bogdan Ţîru, 5. Sebastian Mladen, 6. Bradley De Nooijer (27. Radu Boboc, 79) - 16. Vlad Achim, 99. Tudor Băluţă, 11. Ionuţ Vînă - 10. Ianis Hagi (căpitan; 91. Alexi Paul Pitu, 86), 13. Denis Drăguş, 7. Alexandru Măţan (96. Lyes Houri, 58). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Rezerve neutilizate: 31. Alexandru Buzbuchi, 9. Mihai Voduţ, 17. Andrei Ciobanu, 19. Robert Hodorogea.

Arbitru: Alex Troleis; arbitri asistenţi: Dan Petur Pauli Hoejgaard, Edvard Hoejgaard; arbitru de rezervă: Bjarki Danielsen (toţi din Insulele Feroe)
Cartonaşe galbene: Hagi (30), M'Boup (78), Simon (81).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: viitorul constanta