x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FC Barcelona, favorita Campionatului Mondial al cluburilor

FC Barcelona, favorita Campionatului Mondial al cluburilor

08 Dec 2015   •   15:42
FC Barcelona, favorita Campionatului Mondial al cluburilor

FC Barcelona, campioana en titre a Spaniei şi a Europei, este principala favorită la câştigarea Campionatului Mondial al cluburilor ediţia 2015, competiţie care va avea loc între 10 şi 20 decembrie în Japonia.

O altă aspirată la cucerirea trofeului este formaţia argentiniană River Plate, campioana Americii de Sud, care a sosit încă de marţi în Ţara soarelui răsare, pentru a-şi pregăti cât mai bine participarea la acest turneu rezervat campioanelor continentale.

Mondialul cluburilor va debuta joi, 10 decembrie, cu partida de baraj dintre Sanfrecce Hiroshima, campioana Japoniei, care participă la competiţie în calitate de invitată din partea ţării gazdă, şi formaţia neozeelandeză Auckland City, campioana zonei Oceania.

Câştigătoarea acestui baraj va juca apoi în sferturile de finală cu echipa TP Mazembe, care speră să reediteze performanţa din 2010, când a devenit prima reprezentantă a Africii care a disputat o finală în acest turneu (pierdută în faţa italienilor de la Inter Milano).

În calitate de favorită, Barcelona va evolua direct în semifinale, pe 17 decembrie, împotriva câştigătoarei partidei dintre Club America (Mexic) şi Guangzhou Evergrade (China), catalanii sperând să devină succesoarea rivalei sale Real Madrid, cea care a cucerit anul trecut acest trofeu.

River Plate va juca la rândul ei direct în penultimul act, unde va întâlni învingătoarea duelului dintre TP Mazembe şi câştigătoarea barajului în care se vor înfrunta Sanfrecee Hiroshima şi Auckland City.

Finala Campionatului Mondial al cluburilor ediţia 2015 este programată pe 20 decembrie, la Yokohama, unde va avea loc şi meciul pentru locul 3, între învinsele din semifinale.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: fc barcelona campionatul mondial cluburi