x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FCSB - Lazio 1-0. Victorie de senzație pentru echipa lui Dică

FCSB - Lazio 1-0. Victorie de senzație pentru echipa lui Dică

15 Feb 2018   •   23:08
FCSB - Lazio 1-0. Victorie de senzație pentru echipa lui Dică

FCSB a învins puternica formaţie italiană Lazio Roma cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League la fotbal.

Atacantul francez Harlem Gnohere a deschis scorul pentru vicecampioana României în min. 29, pe contraatac, după o lansare excelentă venită de la Constantin Budescu.

FCSB jucase 13 meciuri cu echipele italiene şi nu câştigase niciodată până acum, marcând într-unul singur, 3-3 cu Napoli pe teren propriu, în ediţia 2010/11 a grupelor Europa League. În cele 13 partide anterioare, opt au fost înfrângeri, inclusiv un 0-4 cu AC Milan în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989.

Vicecampioana României a avut prima oportunitate notabilă a partidei, prin Man (14), care a fost aproape să reia cu capul mingea centrată de Budescu.

Tânărul portar Andrei Vlad s-a remarcat în min. 24, când a reuşit să îl blocheze pe atacantul ecuadorian Caicedo, în poziţie de finalizare.

FCSB a marcat în min. 29, pe contraatac, prin atacantul francez Gnohere, după o lansare de excepţie a lui Budescu. ''Bizonul'' a avut la scurt timp o nouă oportunitate, dar şutul său fără preluare de la 17 metri a ocolit de puţin poarta (32).

Lazio a dominat finalul de repriză, dar Vlad a respins şutul lui Nani (35), iar Milinkovic-Savic a trimis mingea cu capul în bara transversală (45).

Echipa italiană a început bine repriza secundă şi Caicedo (47) a avut o şansă bună de egalare, dar a trimis peste poartă din 6 metri.

FCSB a avut minute bune în care a pus presiune la poarta lui Lazio, iar Strakosha a intervenit salutar la un şut-centrare al lui Budescu din lovitură liberă (53).

Lazio a dominat accentuat câteva minute şi a fost aproape să egaleze, dar o pătrundere individuală a lui Felipe Anderson (61), s-a încheiat cu şut pe lângă poartă al brazilianului. A urmat o fază confuză în careul echipei FCSB, dar apărarea a respins centrările lui Basta (66).

FCSB putea tranşa soarta partidei în min. 69, când Budescu a rămas singur cu portarul, l-a driblat şi a ieşit din cadrul porţii. Apoi, Gnohere (70) a reluat peste poartă din careu.

Lazio a mai ratat o situaţie mare de gol în min. 71, când Milinkovic-Savic a reluat peste poartă din mijlocul careului.

Gnohere (81), epuizat după ce a hărţuit apărarea lazială de-a lungul meciului, a scăpat singur spre poartă, dar a fost deposedat în cele din urmă.

Ultima mare ocazie a echipei capitoline s-a consumat în min. 84 şi a fost una antologică: Felipe Anderson a avut o acţiune superbă pe partea stângă a trimis în faţa porţii, dar Caceres şi Basta nu au reuşit să trimită în plasă de la un metru.

Pintilii şi Luis Felipe, care au primit cartonaşe galbene, sunt suspendaţi pentru meciul retur, care se va juca în data de 22 februarie, pe Stadio Olimpico din Roma.

Lazio a ajuns la cinci meciuri consecutive în toate competiţiile fără victorie (trei eşecuri în Serie A şi un egal în Cupa Italiei).

FCSB - Lazio Roma 1-0 (1-0)
A marcat: Harlem Gnohere (29).
Bucureşti, Arena Naţională
Europa League - şaisprezecimi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
FCSB: 99. Daniel Vlad - 2. Romario Benzar, 25. Valerică Găman, 16. Bogdan Planic, 12. Junior Morais - 5. Mihai Pintilii (80. Filipe Teixeira, 46), 6. Dragoş Nedelcu - 98. Dennis Man, 11. Constantin Budescu, 10. Florin Tănase (căpitan; 17. Florinel Coman, 58) - 9. Harlem Gnohere (30. Cristian Tănase, 82). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 15. Marko Momcilovic, 23. Ovidiu Popescu, 44. Gabriel Enache.
Lazio: 1. Thomas Strakosha - 15. Bastos, 27. Luis Felipe, 22. Martin Caceres - 8. Dusan Basta (căpitan), 96. Alessandro Murgia, 6. Lucas Leiva, 21. Sergej Milinkovic-Savic, 5. Jordan Lukaku (19. Senad Lulic, 75) - 7. Nani (10. Felipe Anderson, 56), 20. Felipe Caicedo (17. Ciro Immobile, 56). Antrenor: Simone Inzaghi.
Rezerve neutilizate: 23. Guido Guerrieri - 4. Patric, 13. Wallace, 26. Ştefan Radu.

Arbitru: Deniz Aytekin; arbitri asistenţi: Eduard Beitinger, Rafael Foltyn; arbitri adiţionali: Daniel Siebert, Benjamin Brand; arbitru de rezervă: Marco Achmuller (toţi din Germania)
Delegat UEFA: Philippe Prudhon (Franţa), observator UEFA pentru arbitri: Georgios Bikas (Grecia)
Cartonaşe galbene: Milinkovic-Savic (9), Pintilii (26), Caceres (45+1), Lukaku (45+4), Luis Felipe (52), Vlad (64), Găman (78), Immobile (90+1).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: fcsb FCSB - Lazio