x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FCSB – Viktoria Plzen 2-2. Cehii au prima şansă la calificare

FCSB – Viktoria Plzen 2-2. Cehii au prima şansă la calificare

25 Iul 2017   •   22:30
FCSB – Viktoria Plzen 2-2. Cehii au prima şansă la calificare

Echipa FCSB şi formaţia cehă Viktoria Plzen au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

FCSB a fost condusă de două ori, prin golurile marcate de Michael Krmencik (23) şi Jan Kopic (53), dar a revenit de fiecare dată, prin reuşitele lui Constantin Budescu (37) şi Filipe Teixeira (61).

Vicecampioana Românei a început slab ambele reprize, însă apoi a reuşit să reintre în joc şi să îşi creeze ocazii bune de gol.

Viktoria a avut prima oportunitate a meciului, în min. 12, dar şutul lui Kolar, de la circa 24 de metri, a fost prins de Niţă.

Cehii au reuşit să deschidă scorul în min. 23, prin atacantul Michael Krmencik (23), cu un şut din careu, după ce a câştigat duelul cu Ionuţ Larie.

''Roş-albaştrii'' au avut şansa egalării în min. 29, dar Filipe Teixeira, găsit excelent de Budescu, a blocat salvator de Havel în momentul şutului.

Echipa din Plzen a mai ameninţat o dată poarta lui Niţă (33), la o contră între Kopic şi Pintilii.

Budescu, destul de inspirat, a tras din lovitură liberă, dar portarul Bolek a reuşit să respingă (35), însă două minute mai târziu goalkeeper-ul ceh a fost fără reacţie la lovitura liberă executată magistrat de jucătorul stelist, care a restabilit egalitate, 1-1 (37).

FCSB a forţat pe finalul primei reprize, dar şutul-centrare al lui Junior Morais (45) a fost respins de portar, iar apoi Alibec (45+1) a şutat puţin pe lângă poartă de la distanţă.

Viktoria Plzen a început mai bine şi partea a doua a meciului, iar dominarea oaspeţilor s-a concretizat în min. 53, când Kolar a şutat la poartă, Niţă a respins în faţă, iar Kopic a reluat simplu în plasă.

Doar opt minute au condus cehii, pentru că Filipe Teixeira (61) a marcat splendid, cu capul, din centrarea lui Momcilovic: 2-2.

FCSB a fost aproape de a prelua conducerea, dar Enache (63) a trimis pe lângă poartă.

Echipa antrenată de Nicolae Dică, tehnician aflat la ora debutului în cupele europene, a pierdut din forţa sa ofensivă odată cu accidentarea lui Budescu (schimbat în min. 66), dar a continuat să forţeze victoria şi a avut încă trei situaţii notabile: Teixera a tras în blocaj din interiorul careului (86), Gnohere a trimis cu capul pe lângă poartă din poziţie foarte bună (86) şi tot atacantul francez a reluat peste din voleu (87), la centrarea lui Teixeira.

Viktoria a mai avut o singură oportunitate, dar Niţă a reţinut mingea expediată din afara careului de Limbersky (72).

FCSB (ex-Steaua) a eliminat-o în sezonul trecut pe campioana Cehiei (Sparta Praga), în timp ce Viktoria a fost eliminată de două ori de echipe româneşti, de Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu, reuşind de fiecare dată un meci nul în România şi pierzând pe teren propriu.

Manşa secundă se va juca pe 2 august, în Cehia.

FCSB - Viktoria Plzen 2-2 (1-1)
Au marcat: Constantin Budescu (37), Filipe Teixeira (61), respectiv Michael Krmencik (23), Jan Kopic (53).
Bucureşti, Arena Naţională: 33.795 spectatori
Liga Campionilor - turul al treilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
FCSB: 1. Florin Niţă - 44. Gabriel Enache, 6. Ionuţ Larie, 4. Mihai Bălaşa, 15. Marko Momcilovic - 5. Mihai Pintilii, 12. Junior Morais - 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (20. Vlad Achim, 66), 10. Florin Tănase (29. William de Amorim, 46) - 7. Denis Alibec (căpitan; 9. Harlem Gnohéré, 57). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 23. Ovidiu Popescu, 27. Robert Grecu, 98. Dennis Man.
Viktoria Plzen: 13. Petr Bolek - 8. David Limbersky, 14. Radim Reznik, 21. Tomas Hajek, 24. Milan Havel - 29. Diego Zivulic, 17. Patrik Hrosovsky - 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 69), 26. Daniel Kolar (căpitan; 37. Jakub Reznicek, 84), 10. Jan Kopic - 15. Michael Krmencik (23. Marek Bakos, 67). Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 16. Ales Hruska - 3. Ales Mateju, 7. Tomas Horava, 33. Andreas Ivanschitz.

Arbitru: Aliar Agaev; arbitri asistenţi: Zeinal Zeinalov, Rza Mamadov; arbitru de rezervă: Orhan Mamadov (toţi din Azerbaidjan).
Observator UEEFA pentru arbitri: Fritz Stuchlik (Austria), delegat UEFA: Christian Mutschler (Elveţia).
Cartonaşe galbene: Petrzela (25), Hajek (36), Krmencik (38), Havel (44), Pintilii (47), Alibec (52), Gnohere (79), Kopic (90+1).

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: steaua fcsb FCSB – Viktoria Plzen