x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2014. FIFA a efectuat 800 de teste antidoping: niciun rezultat pozitiv

CM 2014. FIFA a efectuat 800 de teste antidoping: niciun rezultat pozitiv

18 Iun 2014   •   09:00
CM 2014. FIFA a efectuat 800 de teste antidoping: niciun rezultat pozitiv

FIFA a anunţat marţi că a testat antidoping 800 de fotbalişti, adică 91,5% din cei incluşi pe listele definitive pentru Cupa Mondială 2014 din Brazilia, care s-au supus unor analize de sânge şi urină, fără să fi existat vreun caz pozitiv.

Potrivit Regulamentului Antidoping al FIFA, restul jucătorilor vor putea fi testaţi în orice moment în timpul competiţiei, în care a fost introdus în premieră paşaportul biologic, iniţiativă "foarte bine primită de jucători, medici şi antrenori", după cum a afirmat Jiri Dvorak, medicul şef al FIFA.

"Suntem bucuroşi şi mândri că, pentru prima oară în istoria noastră, toţi jucătorii care participă la Cupa Mondială se supun unor controale, inclusiv prin intermediul unor analize de sânge şi urină", a declarat un alt responsabil medical al FIFA, Michel D"Hooghe.

La fiecare partidă a Mondialului brazilian vor fi efectuate analize de sânge şi urină pentru doi jucători de la fiecare echipă.

FIFA a explicat că vor fi comparate rezultatele diferiţilor jucători, inclusiv de la turneele anterioare ca Euro 2012, ultimele două ediţii ale Ligii Campionilor, ultimele trei Cupe Mondiale ale cluburilor sau ediţia de anul trecut a Cupei Confederaţiilor, pentru a detecta eventualele anomalii ce ar putea indica folosirea unor substanţe destinate îmbunătăţirii randamentului.

Agenţia Mondial Antidoping a salutat iniţiativa FIFA de a aplica paşaportul biologic ca "mijloc eficace de a apăra drepturile sportivilor integri".

×