x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA - Verdictul pentru Blatter şi Platini, aşteptat în decembrie (comisia de etică)

FIFA - Verdictul pentru Blatter şi Platini, aşteptat în decembrie (comisia de etică)

23 Noi 2015   •   16:45
FIFA - Verdictul pentru Blatter şi Platini, aşteptat în decembrie (comisia de etică)

Verdictul pentru Michel Platini şi Joseph Blatter, deja suspendaţi provizoriu până pe 5 ianuarie, este aşteptat ''în decembrie'', a anunţat luni justiţia internă a Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA).

Platini, preşedintele UEFA, a fost suspendat din cauza plăţii de 1,8 milioane euro primită de la preşedintele Blatter, în 2011, pentru serviciile francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002.

Lui Blatter i se reproşează de asemenea că a încheiat în 2005 un contract cu Federaţia din Caraibe, condusă de Jack Warner, contract ce a fost defavorabil pentru FIFA.

Cei doi sunt suspendaţi provizoriu pe o perioadă de 90 de zile.

Platini a depus vineri un recurs la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS), împotriva suspendării provizorie de 90 zile. El a făcut recurs la TAS, după ce comisia de apel a FIFA a respins miercuri recursul francezului împotriva suspendării de 90 zile, depus pe 10 octombrie. Fostul Balon de Aur trebuia să epuizeze toate căile de atac de la FIFA, înainte de a se adresa la TAS.

Fostul internaţional francez este suspendat din orice activitate legată de fotbal până pe 5 ianuarie, dar candidatura sa va fi analizată abia după ridicarea sancţiunii. În plus, francezul nu-şi poate face campanie pentru alegerile la preşedinţia FIFA din 26 februarie.

×