x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Finala Champions League din 2013 se va disputa pe Wembley.

Finala Champions League din 2013 se va disputa pe Wembley.

17 Iun 2011   •   07:46
Finala Champions League din 2013 se va disputa pe Wembley.

Finala din 2013 a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, a anuntat, joi, presedintele UEFA, Michel Platini, care a explicat ca membrii Comitetului Executiv au luat aceasta decizie deoarece federatia engleza va aniversa 150 de ani de existenta in acel an, informeaza AFP.

"Tinand cont de natura exceptionala a acestui moment istoric pentru sportul nostru si de faptul ca vom sarbatori 150 de ani de existenta a Legilor Jocului, am considerat ca este datoria UEFA de a sprijini forul englez intr-un mod special. Din acest motiv, vom reveni pe Wembley pentru finala Ligii Campionilor din 2013. Poate ca unii vor fi surprinsi ca vom reveni acolo dupa numai doi ani (n.r. - finala din 2011 a Ligii Campionilor s-a desfasurat tot pe Wembley), insa este important sa respectam cei 150 de ani ai federatiei engleze. Comitetul Executiv al UEFA a aprobat in unanimitate aceasta decizie. Este vorba de cea mai veche federatie (n.r. - fondata in 1863). Daca uitam trecutul, nu avem viitor", a declarat Platini in faza reprezentantilor presei.

Comitetul Executiv al UEFA, reunit, joi, la Nyon, a decis, de asemenea, ca finala Ligii Europa din 2013 sa aiba loc pe Amsterdam ArenA, iar Supercupa Europei - dintre castigatoarea Ligii Europa si cea a Ligii Campionilor - sa se dispute la Praga.

Orasul Munchen a fost desemnat deja drept gazda a finalei din 2012 a Ligii Campionilor, iar Bucuresti va gazdui finala din 2012 a Europa League.

×