x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Finala spaniolă pe teren românesc. Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-0

Finala spaniolă pe teren românesc. Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-0

09 Mai 2012   •   19:53
Finala spaniolă pe teren românesc. Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-0

UPDATE 23:29 - Atletico Madrid a inchis conturile definitiv, gratie reusitei brazilianului Diego, care a finalizat cu gol o cursa de exceptie.

UPDATE 22:55 - A fost anuntata asistenta oficiala de pe National Arena: 52.347 de spectatori

UPDATE 22:51 - Cei doi fani patrunsi pe teren erau suporteri ai Universitatii Craiova, care aveau inscriptionat pe spatele tricourilor mesajul "Justice for Craiova". In momentul in care stewarzii i-au evacuat pe cei doi, pe stadion s-a auzit binecunoscuta, de acum, scandare "Mitica la puscarie".

UPDATE 22:20 - Atletico Madrid isi mareste avantajul gratie aceluiasi Falcao, care a fructificat din mijlocul careului o centrare venita de pe partea stanga.

UPDATE 22:06 - Meciul a fost intrerupt cateva zeci de secunde, dupa ce doi suporteri au patruns pe teren, fiind imobilizati de catre stewarzi

UPDATE 21:53 - Golgeterul lui Atletico si al Europa League, columbianul Radamel Falcao a deschis scorul cu un sut superb la vinclu, din interiorul careului

UPDATE 21:23 - Echipele de start in marea finala:

Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Godin, Joao Miranda, Filipe Luis - Mario Suarez, Gabi - Diego, Adrian, Arda Turan - Falcao. Antrenor: Diego Simeone.

Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Muniain - Llorente. Antrenor: Marcelo Bielsa.

UPDATE 21: 20 - Printul Felipe de Asturias, mostenitorul tronului Spaniei, sustinator al lui Atletico Madrid, a ajuns la Bucuresti cu circa o ora inaintea marii finale.

Aeronava cu care a calatorit Alteta Sa Regala a aterizat pe Otopeni cu circa o ora inaintea meciului. Avionul a decolat de la Vitoria, acolo unde Printul Felipe a participat la un eveniment la Vitoria, iar la bord s-au aflat mai multe oficialitati madrilene si basce.

Printul Felipe va inmana trofeul Europa League echipei castigatoare, alaturi de presedintele UEFA, Michel Platini, si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

UPDATE 20:11 - Componentii echipei Atletico Madrid au ajuns la Arena Nationala, unde vor juca finala Ligii Europa si unde madrilenii sunt considerati "gazde", dupa trei minute la stadion sosind si autocarul cu jucatorii formatiei Athletic Bilbao.

Din autocarele celor doua echipe se auzea muzica la volum maxim, iar jucatorii bateau ritmul in geamuri.

La prima vedere o disputa echilibrata, prima finala europeana gazduita de Romania confera un usor avantaj, macar din punct de vedere al statisticii si palmaresului, formatiei madrilene.

Astfel, Atletico joaca in aceasta seara a sasea finala in istoria gruparii, in precedentele cinci aparitii castigand de doua ori (Cupa Cupelor 1962, 3-0 la rejucare cu Fiorentina, Europa League 2010, 2-1 dupa prelungiri cu Fulham).

Precedentele trei finale au fost pierdute de catre madrileni: Cupa Campionilor Europeni 1974, 0-4 cu Bayern Munchen, dupa rejucare, Cupa Cupelor 1963, 1-5 cu Tottenham si Cupa Cupelor 1986, 0-3 cu Dinamo Kiev.

De partea cealalta finala de pe National Arena este doar cea de a doua din istoria lui Athletic Bilbao, dupa 0-1 cu Juventus, in ultimul act al Cupei UEFA, editia 1976-1977.

Finala din aceasta seara este cea de a treia care opune combatante iberice, dupa Real Madrid - Valencia in 2000, in Liga Campionilor, si Sevilla - Espanyol in 2007, in Cupa UEFA. Alte doua finale au fost disputate de echipe din acceasi tara, ambele in Liga Campionilor: Milan - Juventus (2003) si Manchester United - Chelsea (2008).

La casele de pariuri, madrilenii sunt considerati favoriti, cota pentru un succes al lui Atletico variind intre 2,40 si 2,75, in timp ce victoria bascilor ar aduce pariorilor o suma de 2,7-2,9 ori mai mare decat cea mizata. In fine, egalul la finalul celor 90 de minute regulamentare are o cota cuprinsa intre 3 si 3,3.

×