x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Arjen Robben şi-a anunţat retragerea

Fotbal: Arjen Robben şi-a anunţat retragerea

04 Iul 2019   •   21:00
Fotbal: Arjen Robben şi-a anunţat retragerea

Atacantul olandez Arjen Robben, fost jucător de bază al echipelor Bayern Munchen şi Real Madrid, a anunţat joi că-şi încheie activitatea competiţională la cei 35 de ani, scrie presa olandeză.

''Fără nicio îndoială a fost decizia cea mai grea a carierei mele'', a spus Robben, al cărui contract cu gruparea bavareză a încetat pe 30 iunie.

Luna trecută, antrenorul echipei PSV Eindhoven, Mark van Bommel, declara că speră să-l convingă pe Robben să nu se retragă şi să revină la clubul unde a mai evoluat între 2002 şi 2004.

Van Bommel spunea că a avut mai multe discuţii telefonice cu Robben, care a părăsit-o pe Bayern ca jucător liber de contract.

Robben a câştigat cu PSV titlul în 2003, iar cu Van Bommel a fost coechipier la Bayern între 2009 şi 2011, dar şi la naţionala Olandei.

Extrema olandeză susţinea atunci că este în dilemă, având de ales între retragere şi continuarea carierei de jucător. 

''Nu e uşor să iei o decizie. Cel mai uşor ar fi să spui 'mă opresc', însă dacă vrei să continui să joci, trebuie să găseşti un loc unde totul corespunde, nu doar din punct de vedere fotbalistic, dar şi din cel al familiei mele", afirma Robben.

Supranumit "jucătorul de cristal" când era la Real Madrid (2007-2009) din cauza fragilităţii fizice, Robben a fost o piesă de bază la echipa bavareză. El a înscris golul victoriei în finala Ligii Campionilor din 2013 (2-1 cu Borussia Dortmund).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: robben retragere