x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Armeanul Henrih Mhitarian poate juca în finala Europa League, asigură autorităţile de la Baku

Fotbal: Armeanul Henrih Mhitarian poate juca în finala Europa League, asigură autorităţile de la Baku

11 Mai 2019   •   16:01
Fotbal: Armeanul Henrih Mhitarian poate juca în finala Europa League, asigură autorităţile de la Baku

Internaţionalul armean Henrih Mhitarian, mijlocaşul echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, va putea evolua în finala Europa League de la Baku, împotriva rivalei Chelsea Londra, au asigurat autorităţile din Azerbaidjan, citate de presa britanică.

Prezenţa lui Mhitarian la finala de la Baku a fost pusă în cauză din cauza tensiunilor politice dintre Armenia şi Azerbaidjan, legate de statutul regiunii Nagorno-Karabah.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de externe din Azerbaidjan, Leila Abdullaeva, a precizat că participarea lui Mhitarian la finala de la Baku nu va fi împiedicată din cauza divergenţelor dintre cele două ţări, care s-au aflat în conflict între 1988 şi 1994.

"Azerbaidjanul a găzduit multe evenimente sportive importante, iar sportivii armeni au putut participa la ele. Sportul şi politica sunt separate", a declarat Abdullaeva.

Clubul Arsenal a anunţat că aşteaptă garanţii din partea UEFA pentru ca Henrih Mhitarian să poată călători în Azerbaidjan pentru finala programată pe 29 mai. Forul fotbalistic european a precizat vineri că a primit asigurări din partea Federaţiei azere de fotbal, fără să menţioneze însă angajamentul guvernului de la Baku.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: arsenal Europa League baku