x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Burleanu spune că există riscul ca naţionala să joace cu porţile închise

Fotbal: Burleanu spune că există riscul ca naţionala să joace cu porţile închise

13 Iun 2019   •   20:25
Fotbal: Burleanu spune că există riscul ca naţionala să joace cu porţile închise

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că există posibilitatea ca unul sau mai multe meciuri din preliminariile EURO 2020 să se desfăşoare cu porţile închise în urma unor scandări xenofobe ale suporterilor români la partida din Malta, dar speră ca UEFA să ia în considerare că a fost vorba de un grup restrâns de fani.

"Ca federaţie, ne delimităm de aceste scandări xenofobe care au avut loc la cele două meciuri. Se pare că încercăm câteodată să ne punem piedică singuri în ciuda faptului că avem un parcurs pozitiv, cu şanse foarte mari de calificare. Există acest risc, dar să sperăm că UEFA va reuşi să facă distincţie între un grup redus de suporteri şi majoritatea suporterilor care îşi doresc să vadă echipa naţională atât la meciul cu Spania cât şi la meciul cu Norvegia şi Suedia. Ar fi un mare minus pentru echipa naţională să joace din nou fără suporteri. Suporterii trebui să conştientizeze că fac un rău echipei naţionale cu aceste scandări şi că nu rezolvă absolut nimic prin aceste mesaje", a declarat Răzvan Burleanu.

Şeful federaţiei consideră că şansele de calificare ale echipei naţionale la Campionatul European din 2020 au rămas intacte după ce a obţinut patru puncte din ultimele două partide din deplasare, cu Norvegia şi Malta.

"Eu pot spune că ne-am îndeplinit obiectivul pe care l-am avut, de a obţine patru puncte, astfel încât să ne păstrăm intacte şansele de calificare. În momentul de faţă chiar avem şanse de calificare şi trebuie să ne uităm cu optimism la ceea ce a mai rămas din această campanie de calificare. Cu siguranţă că putem bate Norvegia şi Suedia pe teren propriu. Avem şanse intacte de calificare, procentual nu ştiu pentru că nu sunt matematician. Dar şansele sunt intacte în momentul de faţă. Cele 4 puncte din ultima dublă ne ajută foarte multă. Dacă am fi pierdut în Norvegia, cu siguranţă şansele ar fi scăzut considerabil", a mai spus preşedintele FRF.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: burleanu porți închise naţională