x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal cu coronavirus: Sezonul din Serie A ar putea să nu se mai încheie. Variante de campioană

Fotbal cu coronavirus: Sezonul din Serie A ar putea să nu se mai încheie. Variante de campioană

10 Mar 2020   •   21:50
Fotbal cu coronavirus: Sezonul din Serie A ar putea să nu se mai încheie. Variante de campioană
Sursa foto: pixabay.com

Sezonul actual din Serie A ar putea să nu se mai încheie din cauza epidemiei de coronavirus. Federaţia Italiană de Fotbal a organizat o şedinţă în care s-au discutat posibilele scenarii pentru finalul sezonului. O variantă este ca acest sezon din Serie A să nu aibă o campioană.

Sezonul din Serie A ar putea să nu se mai încheie din cauza epidemiei de coronavirus. Toate partidele din campionat au fost suspendate până la data de 3 aprilie şi este posibil ca ele să nu se poată reprograma integral până la 31 mai.

În cazul în care epidemia de coronavirus nu va permite finalizarea sezonului, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a anunţat trei alternative, care urmează să fie discutate.

Prima face referire la disputarea unui play-off pentru a se stabili campioana şi cele trei echipe retrogradate, iar a doua prevede ca Serie A să nu aibă o campioană în acest sezon.

O altă variantă ar fi ca numele campioanei, al echipelor calificate în cupele europene şi al formaţiilor retrogradate să fie stabilite în funcţie de clasamentul actual.

Dacă se va alege ultima alternativă, Juventus ar fi campioană. Torinezii au acum un punct în faţa lui Lazio, după victoria din derby-ul cu Inter Milano, echipă aflată pe locul trei. În momentul de faţă, pe locuri retrogradabile se află Lecce, Spal şi Brescia.

În cazul în care sezonul se va relua la timp, Federaţia a propus ca echipele să profite de toate datele disponibile din calendar şi să joace până la data limită, 31 mai, astfel încât sezonul să fie complet.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serie a italia fotbal