x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: FRF şi Federaţia din Republica Moldova au semnat un acord de colaborare pe trei ani

Fotbal: FRF şi Federaţia din Republica Moldova au semnat un acord de colaborare pe trei ani

06 Aug 2019   •   19:15
Fotbal: FRF şi Federaţia din Republica Moldova au semnat un acord de colaborare pe trei ani

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) au încheiat, marţi, la Casa Fotbalului, un parteneriat cu scopul de a facilita schimbul de informaţii, cunoştinţe şi implementarea mecanismelor comune, informează un comunicat al FRF remis presei.

Acordul de colaborare a fost semnat pe o perioadă de trei ani cu posibilitatea de prelungire.

Potrivit sursei citate, ''activitatea FRF din martie 2014 până în prezent, reformele remarcabile implementate, precum şi rezultatele pozitive în materie de bună guvernare, transparenţă şi lupta anticorupţie în lumea fotbalului, apreciate la nivel internaţional, FRF fiind un exemplu oferit de UEFA altor asociaţii fotbalistice afiliate, au fost apreciate de Federaţia Moldovenească de Fotbal''.

''Pornind de la valorile şi principiile fundamentale ale UEFA şi FIFA, având în vedere relaţiile strânse de prietenie şi cooperare existente în prezent între cele două foruri fotbalistice naţionale şi ţinând cont de perspectiva istorică a legăturilor dintre organizaţiile pe care le reprezentăm, am decis să demarăm acest parteneriat. Sunt convins că în următoarea perioadă vom putea vedea beneficiile acestei colaborări, cunoscând interesul comun al celor două federaţii pentru o dezvoltare sustenabilă a fotbalului în România şi Moldova'', a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

La rândul său, preşedintele FMF, Leonid Oleinicenco, a subliniat că doreşte o bună colaborare cu FRF pentru promovarea fotbalului de masă şi competiţii comune la juniori.

''Prin semnarea acestui parteneriat, Federaţia Moldovenească de Fotbal îşi doreşte implementarea bunelor practici care au dus la dezvoltarea fotbalului românesc în mandatul actualului preşedinte. Ne dorim o bună colaborare pentru promovarea fotbalului de masă şi crearea de competiţii comune pentru juniori'', a punctat Oleinicenco.

Obiectivele acordului sunt promovarea fotbalului de bază în Republică Moldova, în urma experienţei româneşti, transferul de cunoştinţe şi competenţe în domeniul creşterii numărului de practicanţi ai fotbalului, creşterea performanţei echipelor naţionale de juniori şi tineret, formarea de arbitri, observatori de arbitri, antrenori şi manageri de club, dar şi buna guvernanţă, dezvoltarea cluburilor şi a ligilor.

Ca activităţi sunt propuse organizarea de evenimente publice dedicate promovării parteneriatului şi creşterii conştientizării fotbalului ca fenomen social în cele două ţări, organizarea de meciuri amicale între echipele naţionale de juniori şi tineret, pe principiul reciprocităţii, transferul de know-how şi pregătirea de experţi moldoveni în domeniul fotbalului de bază, workshop-uri şi sesiuni de formare pentru arbitri, antrenori şi manageri, vizite reciproce de informare şi instruire, asistenţă de specialitate şi punerea la dispoziţie de materiale didactice, schimb de experienţă şi pregătirea de experţi pentru fotbalul feminin şi organizarea de acţiuni comune de promovare a fotbalului feminin, realizarea de proiecte de dezvoltare instituţională în domenii precum managementul strategic, managementul calităţii, implementarea de proceduri şi procese de lucru şi implementarea de proiecte cu finanţare europeană pentru dezvoltarea dimensiunii sociale a fotbalului.

Delegaţia moldovenească a fost reprezentată de preşedintele Leonid Oleinicenco, consilierul acestuia Veaceslav Pîslari şi vicepreşedintele Dragoş Hîncu. Din partea FRF au participat preşedintele Răzvan Burleanu şi secretarul general Radu Vişan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: frf colaborare