x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Ligile interne nu sunt de acord cu programarea unor meciuri din cupele europene în weekend

Fotbal: Ligile interne nu sunt de acord cu programarea unor meciuri din cupele europene în weekend

03 Apr 2019   •   22:05
Fotbal: Ligile interne nu sunt de acord cu programarea unor meciuri din cupele europene în weekend

Ligile interne de fotbal se opun programării de către UEFA a unor meciuri din cupele europene în weekend, considerând că fianlul de săptămână trebuie rezervat competiţiilor domestice, scrie Reuters.

''Vom lupta pentru a ne apăra meciurile din weekend. Nu vom permite ca sâmbătă şi duminică să se desfăşoare partide din cupele europene intercluburi. Pasiunea pentru fotbal a suporterilor a venit de la echipele locale şi se ştie că în weekend familii întregi se îndreaptă spre stadioane pentru a asista la meciuri din campionatele interne'', a declarat Alberto Colombo, secretar general adjunct al Ligilor europene de fotbal.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele Asociaţiei cluburilor europene (ECA), Andrea Agnelli, afirma că desfăşurarea unor meciuri din cupele europene de fotbal în weekend nu poate fi exclusă. ''Trebuie să planificăm viitorul'', spunea Agnelli după o reuniune a ECA. Referindu-se la faptul că finala Ligii Campionilor se joacă sâmbăta, el spunea: "Până acum este un singur meci în weekend, iar acela va rămâne cu siguranţă în weekend."

Disputarea meciurilor din cupele europene în weekend ar constrânge campionatele să programeze meciuri în cursul săptămânii, lucru mai puţin atractiv din punct de vedere sportiv şi financiar.

Mai mult, la scurt timp după lansarea acestei idei, directorul general al Ligii germane de fotbal (DFL), Christian Seifert, susţinea că este vorba de "o linie roşie" şi a ameninţat că se va adresa justiţiei dacă aceste partide vor fi mutate la final de săptămână.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal cupe europene weekend