x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Liverpool, calificată cu emoţii în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

Fotbal: Liverpool, calificată cu emoţii în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

18 Dec 2019   •   21:56
Fotbal: Liverpool, calificată cu emoţii în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

Liverpool s-a calificat cu emoţii în finala Cupei Mondiale a Cluburilor la fotbal, după ce a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, la Doha, în a doua semifinală a competiţiei găzduite de Qatar.

Deţinătoarea Ligii Campionilor europeni a deschis scorul prin guineeanul Naby Keita (12), dar campioana CONCACAF a restabilit imediat egalitatea, prin Rogelio Funes Mori (14). Victoria „cormoranilor” a fost adusă de brazilianul Roberto Firmino (90+1).

Antrenorul Jurgen Klopp a fost lipsit de cel mai scump fundaş din lume în acest meci, olandezul Virgil van Dijk, în timp ce Sadio Mane şi Firmino au început ca rezerve.

Sâmbătă, în finală, Liverpool o va înfrunta pe campioana Americii de Sud, Flamengo Rio de Janeiro, care a trecut cu 3-1 de Al Hilal, formaţia saudită antrenată de Răzvan Lucescu, în prima semifinală. În finala mică se vor înfrunta Monterrey şi campioana Asiei.

Finala va fi o reeditare a ediţiei din 1981 a Cupei Intercontinentale, precursoarea actualei Cupe Mondiale a Cluburilor. Liverpool va încerca să obţină primul său titlu de campioană a lumii, după trei tentative nereuşite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: liverpool