x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Presa britanica se roagă pentru Sir Alex Ferguson

Fotbal: Presa britanica se roagă pentru Sir Alex Ferguson

06 Mai 2018   •   14:33
Fotbal: Presa britanica se roagă pentru Sir Alex Ferguson

Spitalizat si operat de urgenta după o hemoragie cerebrală, Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al echipei de fotbal Manchester United, ţine capul de afiş al întregii prese britanice.

 

The Sun, spre exemplu, si-a îndemnat cititorii sa se "roage" pentru el, în timp ce alte publicatii au folosit, in titlurile lor, cuvântul "luptă" pentru a descrie situaţia prin care trece legenda scoţiană.

Reputatul tehnician Sir Alex Ferguson (76 ani), care a antrenat Manchester United timp de 27 de ani, a fost operat de urgenţă pe creier după ce a suferit o hemoragie cerebrală. ''Intervenţia chirugicală a decurs bine'', a comunicat al clubul de fotbal. Totusi, Ferguson va rămâne o perioada la terapie intensivă. Comunicatul cere, de asemenea, ca să fie respectată ''intimitatea familiei''.

Născut la Glasgow, Alex Ferguson s-a remarcat la clubul scoţian Aberdeen, cu care a câştigat Cupa Cupelor, în 1983. El s-a retras din antrenorat în primăvara anului 2013 şi rămâne unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din fotbalul britanic.

În cei aproape 27 de ani în care a antrenat Manchester United, din 1986 până în 2013, ''Fergie'' a cucerit 38 de trofee, dintre care 13 titluri de campion al Angliei, două Ligi ale Campionilor, cinci Cupe ale Angliei, în 1999 reuşind tripla Champions League-Premier League-Cupa Angliei.

În 2003, Sir Alex, mare amator de vin franţuzesc şi curse de cai, după cum relatează AFP, a fost internat în spital din cauza unei probleme cardiace. După despărţirea de United, Ferguson a făcut parte din Comisia tehnică a UEFA, unde a fost coleg cu Ionuţ Lupescu, iar acum colabora cu Cristian Chivu. AGERPRES

×