x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Universitatea Craiova, învinsă acasă de AEK Atena cu 2-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

Fotbal: Universitatea Craiova, învinsă acasă de AEK Atena cu 2-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

08 Aug 2019   •   21:14
Fotbal: Universitatea Craiova, învinsă acasă de AEK Atena cu 2-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

Universitatea Craiova a fost învinsă de formaţia elenă AEK Atena cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

AEK, echipă care în sezonul precedent a jucat în grupele Ligii Campionilor, s-a impus prin golurile marcate de Petros Mantalos (60) şi Marko Livaja (84).

AEK şi-a demonstrat valoarea, dar Universitatea a reuşit să se ridice la nivelul adversarului în multe momente din acest meci.

Oaspeţii au avut prima ocazie notabilă, un şut al lui Geraldes (7), deviat în corner. Universitatea a replicat prin şutul de la mare distanţă al lui Bancu (15), prins de portar.

AEK a avut o mare ocazie de gol în min. 20, când Paulinho l-a depăşit pe Bancu şi a centrat în forţă în faţa porţii, dar Mantalos a reluat peste.

Mateiu putea crea pericol la poarta cealaltă, dar nu a reuşit să lovească mingea centrată în 6 metri (33).

AEK a ratat prin Vranjes (40), care a trimis cu capul pe lângă la centrarea lui Simao. Pigliacelli a fost la post la şutul lui Livaja (45+2).

Universitatea a avut două şanse în finalul primei reprize, când Roman (42) nu a ajuns la mingea centrată de Bancu în faţa porţii, şi când Vătăjelu (43) a şutat alături de ţintă de la 25 metri.

Echipa antrenată de Papură a început bine partea secundă, iar Roman a reluat alături (54) la centrarea lui Bărbuţ.

A urmat o perioadă foarte bună pentru AEK, formaţia elenă reuşind să deschidă scorul în min. 60, prin Mantalos, cu capul peste Pigliacelli, la centrarea lui Livaja, internaţionalul grec fiind lăsat liber de Briceag în careu. Nelson Oliveira (75) a fost aproape de a majora scorul, dar nu a ajuns la o centrare.

Fortes a şutat bine din unghi (83), dar balonul a fost respins de Barkas.

Oaspeţii au majorat scorul în min. 84, prin Marko Livaja, pe contraatac, cu un şut violent din careu.

Universitatea putea reuşi golul de onoare în minutele adiţionale (90+4), dar Fortes a trimis alături cu capul centrarea perfectă a lui Vătăjelu.

Universitatea a avut stadionul suspendat după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta, dar a fost susţinută din tribune de circa 3.500 de copii. Regulamentul UEFA permite copiilor sub 14 ani să asiste la meciurile echipei favorite chiar dacă stadionul acesteia este suspendat.

Şi meciul de la Atena, din 15 august, se va disputa cu porţile închise.

Universitatea Craiova - AEK Atena 0-2 (0-0)
Au marcat: Petros Mantalos (60), Marko Livaja (84).
Craiova, Stadion ''Ion Oblemenco'' (suspendat): circa 3.500 copii sub 14 ani
Europa League - turul al treilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli - 3. Marius Briceag, 26. Stephane Acka, 6. Renato Kelic, 11. Nicuşor Bancu (căpitan) - 21. Antoni Ivanov (14. Kamer Qaka, 66), 8. Alexandru Mateiu, 10. Alexandru Cicâldău - 22. Cristian Bărbuţ (31. Alexandru Ioniţă II, 73), 7. Mihai Roman II (9. Carlos Fortes, 73), 5. Bogdan Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu - 4. Florin Borţa, 20. Raul Hreniuc, 23. Vasile Constantin.
AEK: 1. Vassilis Barkas - 27. Paulinho, 21. Ognjen Vranjes, 24. Stratos Svarnas, 23. Niklas Hult - 22. David Simao (6. Nenad Krsticic, 82), 8. Andre Simoes - 12. Francisco Geraldes - 7. Daniele Verde (5. Nelson Oliveira, 65), 17. Viktor Klonaridis (10. Marko Livaja, 39), 20. Petros Mantalos (căpitan). Antrenor: Jose Miguel De Azevedo Cardoso.
Rezerve neutilizate: 16. Panagiotis Tsintotas - 3. Helder Lopes, 4. Marios Oikonomou, 14. Christos Almpanis.

Arbitru: Dennis Higler; arbitri asistenţi: Johan Balder, Joost van Zuilen; al patrulea oficial: Allard Lindhout (toţi din Olanda)
Cartonaşe galbene: Vătăjelu (81), Mantalos (90+3).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: u craiova aek atena europa league