x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalistul columbian James Rodriguez a obţinut cetăţenia spaniolă

Fotbalistul columbian James Rodriguez a obţinut cetăţenia spaniolă

09 Apr 2019   •   13:31
Fotbalistul columbian James Rodriguez a obţinut cetăţenia spaniolă

Mijlocaşul columbian James Rodriguez a dobândit luni cetăţenia spaniolă, după ce a depus jurământul la Registrul Stării Civile, şi nu va mai avea statut de extracomunitar la echipa germană de fotbal Bayern Munchen, devenind astfel o opţiune pentru Real Madrid cu care are contract până la data de 30 iunie 2021, informează agenţia spaniolă EFE.
James a devenit hispano-columbian după depunerea jurământului luni dimineaţă în capitala Spaniei şi nu va mai ocupa un loc de extracomunitar, aspect care va cântări mult pentru antrenorul Zinedine Zidane în eventuala readucere a jucătorului la Real Madrid din sezonul viitor.
În cazul în care Bayern Munchen ar dori să-l păstreze pe James, desemnat jucătorul lunii martie la echipa bavareză, clubul ar trebui să plătească echipei Real Madrid suma de 42 milioane euro reprezentând clauza de cumpărare.
Real Madrid l-a achiziţionat pe jucătorul columbian în 2014 pentru 80 milioane euro de la AS Monaco.
James a fost cedat două sezoane de Real Madrid la Bayern. În sezonul trecut, columbianul a avut o evoluţie bună, dar în acest sezon randamentul lui a fost afectat de accidentări, iar antrenorul Niko Kovac i-a oferit mai puţine minute decât în sezonul trecut. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: james rodriguez