x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Suedia 2-0 / Meciul, rezolvat de "polonezi"

Germania - Suedia 2-0 / Meciul, rezolvat de "polonezi"

de Dragos Stoica    |    25 Iun 2006   •   00:00
Germania  -  Suedia 2-0 / Meciul, rezolvat de "polonezi"

Germania a devenit ieri, dupa victoria lejera impotriva Suediei, prima echipa calificata in sferturile de finala, acolo unde va intalni invingatoarea din meciul Argentina - Mexic, desfasurat aseara, dupa inchiderea editiei.

Corespondenta din München
Germania a devenit ieri, dupa victoria lejera impotriva Suediei, prima echipa calificata in sferturile de finala, acolo unde va intalni invingatoarea din meciul Argentina - Mexic, desfasurat aseara, dupa inchiderea editiei.

Cand intri pe Allianz Arena din Munchen, ai senzatia ca pasesti in viitor, stadionul semanand mai degraba cu o nava extraterestra. Cu o ora inaintea inceperii meciului dintre Germania si Suedia, tribunele erau aproape pline (foto), raportul suporterilor fiind net in favoarea tarii gazda, cu numai 10.000 de suedezi prezenti. De asemenea, la fel ca la fiecare dintre meciurile disputate la aceasta editie a CM, nu puteau lipsi steagurile Angliei, personalizate cu tot felul de echipe de culoare, cunoscute mai degraba de pariori, gen Reading, Stoke City sau Queen’s Park Rangers.

Ca de obicei, in tribuna oficiala s-au regasit cancelarul Angela Merkel, Franz Beckenbauer, dar si fost tenismen Boris Becker invitat special al Federatiei Germane.

MECI. Impulsionati de impresionanta forta emanata de tribune, nemtii au pornit furibund. Lukas Podolski, pustiul adulat de suporteri, a facut 2-0 fara ca suedezii sa-si dea seama ce li se intampla. Reusitele polonezului naturalizat, venite din pasele celuilalt "les" Klose, au fost cele care au decis soarta meciului, in pofida celorlalte doua evenimente notabile petrecute pana la final, eliminarea lui Lucici din minutul 35 sau penalty-ul obtinut si ratat in minutul 53 de vedeta suedeza, Henrik Larsson. Germanii lui Jurgen Klinsmann par sa-si continue astfel marsul triumfal spre finala de pe stadionul Olimpic din Berlin. Marele hop ar putea aparea chiar in sferturi, acolo unde nemtii ar putea sa dea piept cu cea mai impresionanta nationala de pana acum, Argentina, in cazul in care "pumele" au trecut aseara de Mexic.

IMPRESIONANT. Dincolo de spectacolul strict fotbalistic, Cupa Mondiala consolideaza reputatia Germaniei atunci cand vine vorba de infrastructura. Daca reteaua de autostrazi este considerata cea mai completa si mai bine gandita din lume, ajungand intre timp chiar si subiect de documentar pe Discovery, nemtii au tinut sa puncteze si la capitolul stadioanelor. Cel care calca pentru prima oara pe Allianz Arena din Munchen nu are cum sa nu fie marcat. Mirarea e in prima faza uluire, dupa aceea admiratie si la sfarsit se transforma in frustrare. Situat practic in afara orasului, langa "autobahn"-ul care leaga Munchen de Nurnberg si de Regensburg, stadionul este vizibil de la aproape cinci kilometri, estetica sa futurista ii impresionaza depotriva pe microbisti si pe non-amatorii de fotbal. Constructia care a costat 340 de milioane de euro si a fost inaugurata in primavara lui 2005 are o capacitate de 64.700 de locuri, care sunt pozitionate pe trei niveluri. In pofida dimensiunilor, arena este ingenios gandita si in ceea ce priveste acustica si apropierea de gazon.

GERMANIA - SUEDIA 2-0
  • A marcat: Podolski (’4, ’12)
  • Stadion: Allianz Arena, Munchen
  • Ambianta: 66.000 de spectatori

    GERMANIA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Schneider, Frings (’84 Kehl), Ballack, Schweinsteiger (’72 Borowski) - Klose, Podolski (’74 Neuville). Antrenor: Jurgen Klinsmann

    SUEDIA: Isaksson - Alexandersson, Mellberg, Lucici, Edman - Jonson (’52 Wilhelmsson), Linderoth, Kallstrom (’39 Hansson), Ljungberg - H. Larsson, Ibrahimovici (’72 Allback). Antrenor: Lars Lagerback

    Eliminari: Lucici (’35)

    Arbitri: Carlos Simon (Brazilia)
  • ×
    Subiecte în articol: mondial 2006