x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania, victorie la scor cu Portugalia, 4-0

Germania, victorie la scor cu Portugalia, 4-0

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   20:58
Germania, victorie la scor cu Portugalia, 4-0

Echipa Germaniei a surclasat selecţionata Portugaliei cu scorul de 4-0, luni, pe Arena Fonte Nova din Salvador, într-un meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

Thomas Mueller a luat o opţiune importantă în lupta pentru titlul de golgheter prin tripla reuşită (11 - penalty, 45+1), celălalt gol al germanilor fiind marcat de Mats Hummels (32).

Meciul a început în blocstarturi, portughezii având prima ocazie a meciului, în minutul 5, când Hugo Almeida a pornit pe o contră promiţătoare, dar a încheiat cu un şut modest, fără probleme pentru Neuer. Lusitanii au mai avut o şansă bună în minutul 8, când Lahm a pierdut o minge în propria jumătate, balonul a ajuns la Cristiano Ronaldo, dar şutul acestuia din unghi a fost respins de Neuer.

Prima ocazie a germanilor s-a consumat câteva secunde mai târziu, când portarul Rui Patricio a trimis greşit o minge, iar Khedira a fost aproape de gol (8), dar şutul s-a dus pe lângă poartă.

Nationalmannschaft a deschis scorul în minutul 11, prin Thomas Mueller, golgheterul Cupei Mondiale din 2010, dintr-un penalty acordat în urma unui fault comis în careu de Joao Pereira la Goeteze: 1-0. Germania nu mai marcase din penalty la Cupa Mondială în timpul regulamentar din 1994, când Mathaeus înscria împotriva Bulgariei.

După o perioadă fără ocazii clare de gol, Nani a expediat un şut destul de periculos (25), dar balonul s-a dus peste bara transversală.

Germania a ratat desprinderea prin Goetze, a cărui reluare a fost deviată salvator în corner de Pereira. Lusitanul a amânat de fapt golul al doilea al Germaniei, pentru că la lovitura de colţ, fundaşul Hummels a reluat imparabil cu capul: 2-0 (32).

Mats Hummels a fost aproape să marcheze în poarta cealaltă, peste doar trei minute (35), când Fabio Coentrao, din poziţie de ofsaid, a centrat în faţa porţii, iar fundaşul german a reluat periculos de aproape de propriile buturi. Eder (36) şi-a încercat şi el şansa, dar a trimis peste ţintă, în urma cornerului.

Seleccao, după ce îl pierduse pe atacantul Hugo Almeida (28), accidentat, a rămas şi fără fundaşul Pepe (37), în urma unei altercaţii cu Mueller. Portugalia, cu acest prilej, a ajuns la a patra Cupă Mondială consecutivă la care are jucători eliminaţi (6 cartonaşe roşii în total).

Goetze a fost blocat de Raul Meireles (42), dar echipa lui Joachim Loew a mai marcat o dată până la pauză, în prelungirile primei reprize, prin acelaşi Mueller (45+1), care a speculat o greşeală comisă de Bruno Alves, fundaşul respingând în coechipierul său Raul Meireles: 3-0.

La reluare, Germania a ratat prin Mesut Ozil (51), faţă în faţă cu Rui Patricio, portughezii s-au ciocnit între ei (Nani şi Fabio Coentrao, 52), elocvent pentru felul cum au stat lucrurile pe teren. Dezastrul portughez a fost completat de accidentarea lui Fabio Coentrao, schimbat în minutul 65.

Goetze a ratat o mare şansă de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, şutul său fiind deviat in extremis de Joao Pereira (69).

Portughezii au avut o oportunitate bună în minutul 75, când Neuer a respins cu greu şutul lui Nani, iar Eder a fost faultat în careu de Hoewedes, dar arbitrul Mazic nu a acordat penalty-ul cuvenit, în ciuda protestelor vehemente ale lusitanilor, în frunte cu Cristiano Ronaldo.

Mueller a completat hat-trick-ul în minutul 78, când a reluat în plasă mingea scăpată de Rui Patricio la centrarea lui Schuerrle: 4-0

Succesul Germaniei a fost umbrit oarecum de accidentarea fundaşului Mats Hummels (73). Ronaldo şi-a demonstrat calităţile doar în final, când a tras violent din lovitură liberă, dar Neuer a salvat golul (90+1). 

×
Subiecte în articol: germania portugalia CM brazilia