x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Groaza in gara Dortmund

Groaza in gara Dortmund

de Dragos Stoica    |    16 Iun 2006   •   00:00
Groaza in gara Dortmund

Corespondenta din Stuttgart
Peste 10.000 de suporteri germani si polonezi au vandalizat dupa meci principala statie feroviara a Dortmundului, intr-o atmosfera de concert punk.
Corespondenta din Stuttgart
Peste 10.000 de suporteri germani si polonezi au vandalizat dupa meci principala statie feroviara a Dortmundului, intr-o atmosfera de concert punk. Sute de mii de beri, geamuri sparte, priviri neomenesti, totul pe un fond sonor asigurat de urlete care aduceau aminte ca omul a trait candva si in pestera. Cam asa era peisajul din principala gara din Dortmund ieri-dimineata, la ora 4:30, adica la peste cinci ore de la terminarea partidei dintre Germania si Polonia.

PLIN. Cum majoritatea suporterilor germani care s-au aflat pe stadion a provenit din afara orasului care a gazduit meciul, dupa fluierul final acestia s-au indreptat catre gara, acelasi lucru facandu-l si miile de suporteri polonezi. In timp ce nemtii au inceput sa destupe sticlelele de bere pentru a sarbatori victoria, scandand monoton "Deutschland, Deutschland", vecinii acestora si-au inecat amarul in acelasi fel, fara indemnuri vocale, bineinteles. Dupa numai o ora de la terminarea meciului, accesul in gara era practic imposibil, lumea calcandu-se pe picioare pentru a incerca sa se orienteze cum-va, intr-un haos general.

BETIE. La patru ore de la terminarea partidei, gara arata mai rau decat dupa bombardamentele din razboi. Un covor de cioburi, ornat pe laterale de suporteri de ambele natii "lati" de bautura, in timp ce cei mai rezistenti mai carau niste sticle, uitandu-se fioros in jur in cautare de vitrine ramase intregi. La cativa metri departare, discutia unui cuplu de germani cu aceeasi cifra octanica la bord degenereaza in cearta, care se incheie subit dupa ce masculul ii aplica partenerei o palma din fundul curtii. Cum marile caractere se vad si in aceste momente, misoginul personaj este imediat calcat in picioare de un grup de conationali. Cam asa se derulau evenimentele in gara din Dortmund ieri-dimineata, sub ochii socati ai pasa-gerilor obisnuiti care incepusera sa-si faca aparitia. Si care poate ca incep sa regrete organizarea acestui turneu final.

500 DE ARESTARI
Cu aproximativ o ora inainte de inceperea meciului, doua grupuri de suporteri germani si polonezi s-au batut zdravan pe strazile din Dortmund, spiritele fiind calmate numai dupa interventia ferma a fortelor de ordine. Politia a retinut cativa zeci de ultrasi din ambele tabere, numitorul comun fiind ca toti se gaseau intr-o avansata stare de ebrietate. La meciul de la Dortmund au asistat aproximativ 10.000 de polonezi, care nu au fost insa grupati intr-un singur sector, fiind trimisi in tribuna alaturi de fanii germani. Rezulta- tul? O permanenta stare de tensiune si o sursa de potential scandal, care a explodat dupa meci. In urma incidentelor, politia din Dortmund a arestat 500 de suporteri, dintre care 120 erau polonezi. Altercatiile produse intre suporteri si politisti s-au soldat si cu raniti. Politia a anuntat ca ranitii sunt doar suporteri, nu si politisti.

×
Subiecte în articol: suporteri gară mondial 2006 dortmund